29.6 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πατέρας 14χρονης: Επικήρυξαν την κόρη μου στο Instagram και ζητούσαν πληροφορίες για να τη δείρουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκαριστικά είναι όσα αποκάλυψε ο πατέρας της 14χρονης στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» στο Action 24 η οποία δέχθηκε επίθεση από τις συμμαθήτριές της και μια συμμορία 30 ατόμων το Σάββατο 21/09 στη Γλυφάδα με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό της.

«Η μικρή δεν έχει πάει σχολείο όλες αυτές τις ημέρες. Ούτε και σήμερα θα πάει. Έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο σχολείο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι σε θέση να πάει. Μιλάει καθημερινά με ψυχολόγους και παιδοψυχίατρο. Δεν είναι καλά, είναι βεβαρημένη η ψυχολογία της. Αυτό αφορά όλη την οικογένεια. Είμαστε αρκετά ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι από το Σάββατο το βράδυ, έχει διαταραχθεί η ισορροπία και η λειτουργία του σπιτιού. Είμαστε ανάστατοι, στεναχωρημένοι, σχεδόν άυπνοι», είπε αρχικά ο πατέρας της 14χρονης.

Ερωτηθείς για τη ψυχολογική κατάσταση της κόρης του και με το ενδεχόμενο επιστροφής της στο σχολείο, ο πατέρας της ξεκαθάρισε «Υπάρχει φόβος που τη διακατέχει ως προς την επαφή και τη συναναστροφή με τους συνομήλικούς της. Αυτό εξέφρασε στον παιδοψυχίατρο. Είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε αλλά είναι πολύ νωπό. Αυτό το τραύμα είναι κάτι που μας προκαλεί ανησυχία και στεναχώρια».

Πώς φτάσαμε στο «ραντεβού» του Σαββάτου

Ο πατέρας της 14χρονης όμως προχώρησε και σε μια αποκάλυψη στο τι κρύβεται και που εντοπίζονται οι ρίζες του προβλήματος που οδήγησαν στο άγριο περιστατικό του Σαββάτου «Είχαμε αυτή την εικόνα παρόλο που το καθεστώς του bullying για να μπορεί να υπάρχει είναι “Δεν μιλάμε, τα λύνουμε μεταξύ μας.”. Το παιδί μας είχε εκμυστηρευτεί καταστάσεις που ζούσε γι αυτό και τον Μάιο του 2024 καταγγείλαμε στο σχολείο της συμπεριφορές άσχημου εκφοβισμού, λεκτική, ψυχολογική βία και το αφόρητο press που έκανε εντός και εκτός σχολείου. Ήταν τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες δράστριες ήταν οι καταγγελθείσες από εμάς. Η διεύθυνση του σχολείου έπραξε τα δέοντα και την ευχαριστούμε γιατί η μια εκ των δυο αποχώρησε από το σχολείο. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω δημόσια και το υπουργείο Παιδείας γιατί μαζί με το σχολείο μας έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή». 

Αναφορικά μάλιστα με το «ραντεβού» του Σαββάτου, ο πατέρας σημείωσε «Κλείσανε τα σχολεία, τα παιδιά σταμάτησαν την καθημερινή τους επαφή. Με το που επιστρέψαμε, με τρομερό μένος και θυμό που υπήρξε η καταγγελία αυτή, έκαναν ένα πρώτο κάλεσμά σε κλειστή ομάδα του Instagram, την βρήκαν και της έκαναν επίθεση και την χτύπησαν αντίστοιχα με την επίθεση της 21ης Σεπτεμβρίου αλλά σε ένα πιο ήπιο πλαίσιο πάλι. Φτυσίματα, βρισιές, της έριχναν ποτά , της έλεγαν “είσαι τυχερή που δε σε καίμε. Έχουμε αναπτήρα και θα σε κάψουμε ζωντανή”. Τη έσκισαν τη μπλούζα και το σουτιέν. Τότε αποφασίσαμε να το διαχειριστούμε με κατανόηση. Θύμωσαν γιατί καταγγείλαμε τον εκφοβισμό που δεχόταν το παιδί μας. Είναι εκδικητική η συμπεριφορά αυτών των παιδιών».

Όπως αποκάλυψε, οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτές τις απεχθείς επιθέσεις εντοπίζονται στο γεγονός ότι κάποια παιδιά ενοχλούνται να βλέπουν άλλα να προοδεύουν και να είναι δυνατά. «Τους πυροδοτεί άκρατο θυμό και επιθετικότητα η παρουσία παιδιών με ίσως ευπρεπή και καλή συμπεριφορά στο σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

«Όταν χρειαζόταν να τη βρουν, καλούσαν κόσμο σε αυτές τις κλειστές ομάδες και έγραφαν “Αναζητούμε την τάδε. Μάθαμε ότι είναι στη Γλυφάδα, αυτή είναι η φωτογραφία της, πάμε να τη βρούμε για να κάνουμε όσα θα κάνουμε”. Επικήρυξη και συμμορία κανονικότατα».

Αναφορικά με το άτομο με τα τατουάζ που φαίνεται να έδινε οδηγίες, ο πατέρας της 14χρονης σημείωσε «Την έχω ρωτήσει αλλά εκείνη μου είπε ότι σε κάποια στιγμή αυτός είπε “Σταματήστε να φωνάζετε, σταματήστε να τσακώνεστε”». 

Σχετικά με την επιστροφή της στο σχολείο και το ενδεχόμενο αλλαγής περιβάλλοντος, ο πατέρας ξεκαθάρισε «Κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο σχολείο αλλά όχι σύντομα. Το παιδί θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητά του».

 Ο πατέρας καταλήγοντας προσέθεσε ότι «Θα ήθελα να πω μόνο μια κουβέντα. Όλα όσα βλέπουμε και όσα συζητάμε, να μην τα ζητάμε ούτε από την Αστυνομία, ούτε από το υπουργείο Παιδείας ούτε από κανένα. Όλα ξεκινάνε από τη μητέρα και από τον πατέρα, όταν μιλάμε για εφήβους εμείς είμαστε υπεύθυνοι και για το καλό που θα παράξουν και ίσως και για το άσχημο».

Ποια είναι η διαδικασία αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος

Ο Γιάννης Κατσαρός, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκε σχετικά με το τι προβλέπεται όταν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά ενός μαθητή. «Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας έχει ένα περιθώριο λήψης κάποιων παιδαγωγικών μέτρων τα οποία εξαντλούνται στην αποβολή μαθητών που έχουν εμπλακεί σε τέτο0ιου είδους δράσεις για συγκεκριμένες ημέρες. Όταν το περιστατικό είναι σοβαρό παραπέμπεται στον Σύλλογο Διδασκόντων το οποίο έχει τη δυνατότητα να βάλει την κύρωση της πενθήμερης αποβολής αλλά και την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι μια πρακτική που χρειάζεται ειδική διαδικασία. Ο μαθητής απολογείται και αναφέρει ποια είναι η δική του οπτική στα πράγματα. Σε περίπτωση που αποφασίζεται η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια για το πού θα πάει. Δεν απαιτείται συναίνεση των άλλων σχολείων, θα πρέπει όμως τα σχολεία να έχουν θέση, να έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν τον συγκεκριμένο μαθητή. Επίσης εξαρτάται από τον τύπο του σχολείου. Θα πρέπει να είναι στον ίδιο δήμο. Βέβαια πολλές φορές οι γονείς παρεμβαίνουν».

Αναφορικά με τη ραγδαία αύξηση της βίας και παραβατικότητας των ανηλίκων, ο κ. Κατσαρός σημείωσε ότι «Το υπουργείο ενημερώνει τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς για τον τρόπο διαχείρισης. Είναι στα σκαριά μια επιτροπή, προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση, και θα έχουν μια εμπλοκή δίνοντας κατεύθυνσης στις περιπτώσεις που είναι πιο δύσκολες στη διαχείρισή τους. Θα είναι ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί και θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθεί ώστε να λάβει πληροφορίες και να δώσουν συμβουλές για να βρεθούν λύσεις. Το μεγάλο βάρος πέφτει στο σχολείο αλλά βλέπετε ότι μας υπερβαίνει γιατί πάρα πολλά πράγματα ορίζονται στο σχολείο, σε ένα μεγάλο βαθμό, αλλά η άγρια έκφανση τους λαμβάνει χώρα εκτός σχολείου. Στον νόμο βάλαμε ότι και εντός και εκτός σχολείου θα έχουν κυρώσεις οι μαθητές».

«Αν δεν πούμε στα παιδιά μας τι είναι καλό και κακό, δεν κάνουμε τίποτα»

Ο Γιώργος Ντουτσούλης, Πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων Βούλας Βάρης Βιουλιαγμένης «Είναι σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία και γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Εγώ θέλω να επαινέσω τον πατέρα της κοπέλας ο οποίος βγήκε ευθαρσώς και φώναξε για το συγκεκριμένο ψυχικό και σωματικό βιασμό που δέχτηκε η κοπέλα. Πολλά είναι τα περιστατικά που πολλοί δεν τα αναφέρουν. Δεύτερον θέλω να επαινέσω το υπουργείο Παιδείας διότι λίγη ώρα αφότου έλαβε τις καταγγελίες από τη σχολική κοινότητα έπραξε τα δέοντα. Σήμερα περιμένουμε διάφορες συσκέψεις με γονείς και συλλόγους. Έχουμε προτάσεις για τον Δήμο. Ίσως θα πρέπει όπως κάνουμε τις ημερίδες στα σχολεία, να μπαίνουν ειδικοί και να μιλάνε για αυτά τα πράγματα. Να υπάρξει προσοχή του θέματος από το νηπιαγωγείο. Εάν εμείς οι γονείς δεν στεκόμαστε στα παιδιά μας να τους πούμε για το τι είναι καλό και τι είναι κακό, δεν θα κάνουμε τίποτα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό