25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πατέρας βρέφους 45 ημερών καταγγέλλει στο flash: Το παιδί μου κινδύνευε και αρνήθηκαν αεροδιακομιδή

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ένας πατέρας βρέφους 45 ημερών από την Πάρο το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευθεί επειγόντως ωστόσο – όπως λέει ο ίδιος – το Κέντρο Υγείας του νησιού αρνήθηκε την αεροδιακομιδή του.

Ο Νικόλας Νταλαφούρας, πατέρας του βρέφους, μίλησε αποκλειστικά στον flash.gr και κατήγγειλε ολιγωρία του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας της Πάρου. «Ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου, η κόρη μου 45 ημερών βρέφος έκανε πυρετό 38. Αμέσως καλούμε την προσωπική μας παιδίατρο στις 2 τα ξημερώματα γιατί ανησυχήσαμε και μας είπε να δώσουμε αρχικά ένα αντιπυρετικό. Όπως ενημερωθήκαμε το 38 θεωρείται “δέκατα” για τα μωρά. Κατά τις 5 τα ξημερώματα αντιλαμβανόμαστε ότι το παιδί συνεχίζει να είναι εμπύρετο και η θερμοκρασία του έχει ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Καλούμε ξανά την παιδίατρο η οποία μας παραπέμπει στο Κέντρο Υγείας καθώς η μικρή πρέπει επειγόντως να νοσηλευθεί», είπε.

Αμέσως, ο πατέρας αρπάζει το παιδί και μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Πάρου όπου – σύμφωνα με τον ίδιο – ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας. «Αφού φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας ενημερωνόμαστε ότι πρέπει να φύγουμε άμεσα για Αθήνα γιατί η μικρή κινδυνεύει. Εκεί, η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας μαζί με έναν γιατρό που κάνει το αγροτικό του μου λένε ότι “Εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε εντολή για διακομιδή. Εάν θέλετε μπορείτε να πάτε με το καράβι”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως τόνισε «Έχουν γίνει αεροδιακομιδές τις τελευταίες ημέρες για πιο ήπια περιστατικά αλλά για ένα βρέφος 45 ημερών κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο». Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα οι γιατροί της Πάρου του είπαν ότι αλλάζει η βάρδια στο Νοσοκομείο Παίδων και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Όπως τονίζει του είπαν «Μας είπαν να πάρουμε σε δυο νοσοκομεία και να δούμε ποιο από τα δυο εφημερεύει».

«Κάλεσα ιδιωτικό ελικόπτερο με δικά μου έξοδα»

Καθώς η κατάσταση του παιδιού επιβαρυνόταν κάθε λεπτό που περνούσε, ο πατέρας του βρέφους αποφασίζει να αναλάβει την κατάσταση στα χέρια του. «Έβλεπα το παιδί μου να μελανιάζει, δεν έτρωγε, είχε αφυδατωθεί και έβγαλε ένα αραχνοειδές αγγείωμα σε όλο του το κορμί. Σαν πατέρας και σαν γονιός έκρινα ότι έπρεπε να αναλάβω την κατάσταση και κάλεσα προσωπικά ιδιωτικό ελικόπτερο για να γίνει άμεσα η διακομιδή του παιδιού μου στην Αθήνα. Πήρα πάνω μου την ευθύνη και τα χρέη και το χρέος» κατήγγειλε. «Όσο ήμουν στο ελικόπτερο κάλεσα το ΕΚΑΒ και μόλις προσγειωθήκαμε στον Γέρακα, μας περίμενε εκεί ασθενοφόρο και μεταφερθήκαμε άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία».

Μόλις έφτασαν στον Νοσοκομείο Παίδων οι γιατροί ανέλαβαν το παιδί και είπαν στην οικογένεια ότι εάν είχαν αργήσει περισσότερη ώρα θα είχε πάθει εγκεφαλική παράλυση. «Σαν πατέρας ένιωσα πολύ άσχημα που είδα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση και εύχομαι κανένας πατέρας να μην το ζήσει. Δεν άνοιγαν τα μάτια του, είχαν πρηστεί. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών που χορήγησαν στο παιδί αντιβιοτικά ύστερα από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και είναι εδώ και δυο 24ωρα απύρετο. Διαγνώστηκε με έναν ιό που δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία του και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας και για περεταίρω εξετάσεις μέχρι να διαφύγει τον κίνδυνο τελείως».

«Η γιατρός γελούσε πάνω από το παιδί μου»

Όπως μάλιστα καταγγέλλει «Αν δεν είχα εγώ γνωστό με ελικόπτερο και να είναι εδώ στην Πάρο, τι θα γινόταν; Το φαντάζεστε; Η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας γελούσε πάνω από το παιδί μου ενώ μιλούσε με το νοσοκομείο στην Αθήνα και έλεγε “Εγώ τι να το κάνω; Τρέμω και να το πιάσω”».

«Η Πάρος φιλοξενεί μισό εκατομμύριο πληθυσμό για καλοκαιρινές διακοπές. Είναι πρέπον να μην έχει παιδίατρο; Υπάρχουν πολλά βρέφη στο νησί, οικογένειες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να ναυλώσουν ένα ελικόπτερο σε ώρα ανάγκης. Στην Εκατονταπυλιανή την ημέρα την λιτανείας είχαν επιστρατευθεί πόσοι αστυνομικοί. Δεν μπορούσαν να επιστρατευθούν και δυο γιατροί;» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του 45 ημερών κοριτσιού πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον παντός υπευθύνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό