18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πατέρας έξαλλος με την Apple επειδή δε μπλόκαρε τις αγορές 2.500$ της 10χρονης κόρης του

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκνευρισμένος με την Apple είναι ο πατέρας ενός 10χρονου κοριτσιού με αυτισμό επειδή δεν μπλόκαρε κάτι που ήταν προφανώς ύποπτη πληρωμή συνολικού ύψους 2.500 $ σε έναν δημιουργό του TikTok.

Σύμφωνα με επιστολή που στάλθηκε στη βρετανική Telegraph, ένας αναγνώστης με τα αρχικά “AH” είχε δώσει στην αυτιστική 10χρονη κόρη του ένα iPhone τα περασμένα Χριστούγεννα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το παιδί αγόρασε 2.486 $ σε νομίσματα για το TikTok σε 23 ξεχωριστές συναλλαγές.

Ο πατέρας ανακάλυψε αυτές τις συναλλαγές μετά από ένα τιμολόγιο που στάλθηκε απευθείας από την Apple στο inbox του. Τότε ζήτησε από την Apple επιστροφή χρημάτων για καθεμία από τις 23 αγορές, αλλά τα αιτήματά του απορρίφθηκαν όλα. Στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία της Apple, συμπεριλαμβανομένου αυτού που εδρεύει στην Ιρλανδία. Μάταια. Τελικά, έλαβε ένα link με τις νομικές διαδικασίες της Apple που “δίνει πολύ λίγες πληροφορίες”, όπως σημείωσε. “Είναι τόσα πολλά χρήματα για να χάσεις σε διάστημα λίγων λεπτών με αυτόν τον τρόπο”, τόνισε ο πατέρας.

“Πιστεύω ότι η Apple με απογοήτευσε αποτυγχάνοντας να εντοπίσει την ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό μου και προστατεύοντάς με μπλοκάροντας τις ύποπτες πληρωμές. Επίσης, πιστεύω ότι η εξυπηρέτηση πελατών της ήταν ανύπαρκτη.”, έγραψε χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Στο τέλος η Apple επέστρεψε τα χρήματα στον γονέα. Γιατί; Ο δημιουργός του TikTok στον οποίο το παιδί έκανε τις πληρωμές έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ακόλουθους και είναι verified από την πλατφόρμα. Αρχικά, το TikTok είπε ότι το μέλος, που χρησιμοποιεί το όνομα “Ohidur247”, δεν είχε παραβιάσει κανέναν κανόνα αλλά, όταν πιέστηκε να διερευνήσει περαιτέρω, ανακάλυψε ότι το μέλος είχε παραβιάσει τους κανονισμούς. Το μέλος λάμβανε πληρωμές σε αντάλλαγμα για οπαδούς. Αφού άκουσε για τις νέες πληροφορίες, η Apple αποφάσισε να αποζημιώσει πλήρως τον γονέα, υπενθυμίζοντάς του επίσης ότι ο γονικός έλεγχος είναι διαθέσιμος.

Για την ιστορία, ο πατέρας είχε ενεργοποιήσει τα safety controls για το παιδί στο προηγούμενο μοντέλο iPhone που του είχε χαρίσει, αλλά ξέχασε να το κάνει στο καινούργιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό