20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πατέντα της Samsung για foldable με περιστρεφόμενη κάμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζει να πειραματίζεται η Samsung με την ιδέα των foldables, δίνοντας έμφαση στην τελευταία της πρόταση στην κάμερα. Το νέο σχέδιο της Samsung δείχνει μία μονάδα κάμερας που θα μπορεί να περιστρέφεται, με ένα ειδικό module που μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις.

Η κάμερα θα μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη, καθώς και σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένο το ίδιο το smartphone. Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πειραματική υλοποίηση από την πλευρά της Samsung, χωρίς να είναι εφικτό να υπολογιστεί εάν η υλοποίηση αυτή θα σήμαινε μεγαλύτερο κόστος κατασκευής.

Ένα άλλο ερώτημα που δημιουργείται έχει να κάνει με το θέμα της αντοχής που θα είχε ένα τέτοιο σχέδιο σε βάθος χρόνου και πολύμηνη χρήση. Η ιδέα της Samsung, πάντως, είναι να υπάρχει ένα camera setup τόσο για την πίσω φωτογράφιση όσο και για τις selfies. Έχουμε δει αντίστοιχες υλοποιήσεις και από άλλους κατασκευαστές, όχι, όμως, ενσωματωμένες σε foldables.

Την ιδέα της περιστρεφόμενης κάμερας, η Samsung την είχε εξερευνήσει και με το σχέδιο του Galaxy A80.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό