25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΠαΣοΚ, 989.000 Ψήφοι και άλλα(ων) προβλήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρα δε από τη γκρίνια, τις επιστολές, τις τοποθετήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο, «συστηματοποιείται» ένα «ευρύτερο» ζήτημα της «αριστερής πολυκατοικίας» ως πρόβλημα πάνω στο ΠαΣοΚ. Ζήτημα που υπερβαίνει την αλλαγή ηγεσίας του ΠαΣοΚ και κινείται στη σύγκλιση της «αριστεράς» που αν ενωθεί θα διώξει τη «δεξιά» μετρώντας και τη θετική επιρροή προσώπων στο ΠαΣοΚ για αυτή την επιτυχία!

Το πρόβλημα όμως που «έσκασε» δεν ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Από το 2009 το ΠαΣοΚ για μη ορατούς(;) λόγους διολίσθησε στη σχεδόν πλήρη απώλεια της σφυρηλατημένης από το ίδιο και την Κοινωνία θέσης του ως Ηγεμονική Παράταξη του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου στο Πολιτικό Φάσμα.

Αρκετά όμως με τις διαπιστώσεις! Από την Κυριακή των Ευρωεκλογών 989.000 ψήφοι που απώλεσε η ΝΔ περιμένουν ως ενεργός αποχή! Όσο και να «χρεώνει» ο Πρωθυπουργός την απώλεια των 989.000 ψήφων στα νομοσχέδια που «τόλμησε» οι μισοί και παραπάνω ψήφοι –το θέλει δεν το θέλει- ανήκουν σε ένα σύγχρονο ΠαΣοΚ.

Το ζητούμενο λοιπόν για το ΠαΣοΚ είναι να λύσει το πλέον χρόνιό του πρόβλημα. Να ενώσει την ιστορία του, επανατοποθετούμενο στο Κέντρο του Σήμερα. Μια Ιστορία που χάθηκε εκλογικά από το 2009 με αποτρόπαιο τρόπο. Την Ιστορία της Παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και αγκάλιασε δύο κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα, το προοδευτικό κέντρο του πάλαι ποτέ βενιζελισμού και την προοδευτική αριστερά του ΕΑΜΙΚΟΥ κινήματος. Την Ιστορία της Παράταξης του ΠαΣοΚ με Στελέχη της Ένωσης Κέντρου, της ΕΔΗΝ του 114 και Νέους Ανθρώπους που την αγκάλιασαν και Ηγεμόνευσε τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Είναι σήμερα η Μεγάλη Ευκαιρία, σήμερα που είναι πιο κρίσιμο από ποτέ και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη να ορισθεί εκ νέου το Κέντρο στο Πολιτικό φάσμα. Το «Κέντρο» που το 2019 και το 2023 καρπώθηκε εκλογικά η Νέα Δημοκρατία. Θα λύσει λοιπόν το ΠαΣοΚ το δικό του πρόβλημα, ώστε η Κοινωνία να το φέρει στην Κυβέρνηση, αποκαθιστώντας το σημερινό πολιτικό κενό;

Θα νικήσει με την ψήφο της Κοινωνίας τον Ιδεολογικό του Αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία ή θα αναλωθεί σε συζητήσεις και συγκλίσεις… με τον από το 2009 Απροκάλυπτα Υπαρξιακό του Αντίπαλο(ους);

Γιατί στο Αύριο –που δεν αργεί-, το ΠαΣοΚ ή θα νικήσει ως Κυβέρνηση, ή θα λύσει άλλα… ή άλλων προσωπικά προβλήματα (ίσως και ορισμένων μέσα στο ΠαΣοΚ, όπως δεκάδες κυρίες και κύριοι από το 2009 έλυσαν τα προσωπικά τους προβλήματα μεσούσης της κρίσης που πέρασε ο Τόπος).

Στην Ηγεσία του, τους Εκλεγμένους, το Κόμμα εναπόκειται να πείσει την Κοινωνία και να ενώσει ΜΑΖΙ της, στους δύσκολους καιρούς, το νήμα μιας περήφανης ιστορικής διαδρομής αγώνων και προσφοράς για το Μέλλον του Τόπου και το Μέλλον των παιδιών μας!

* Ο κ. Χρήστος Ζακολίκος είναι Απόφοιτος του Imperial College και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Δ.Η.Ε. Α.Ε., Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΟΤ, και ήταν υποψήφιος με το ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2015.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό