28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΠαΣοΚ: Τρεις μέρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην Κρήτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποστολή: Βασίλης Νάνης

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για τις Ευρωεκλογές, τα πολιτικά κόμματα μπαίνουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής τους εκστρατείας. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησε τετραήμερη περιοδεία στην Κρήτη, δείχνοντας ότι ποντάρει πολλά στην παραδοσιακά ευνοϊκή για το κόμμα του Μεγαλόνησο.

Το Βήμα ακολούθησε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ στην περιοδεία του στο νησί, καταγράφοντας τις αντιδράσεις του κόσμου, το πολιτικό κλίμα και το παλμό μιας παραδοσιακής προεκλογικής εκστρατείας την εποχή που η πολιτική επικοινωνία γίνεται κυρίως πλέον μέσω των social media.

Και στους τέσσερις νομούς ο Ανδρουλάκης – Οι αντιδράσεις του κόσμου

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, με αιχμή του δόρατος, όπως συνηθίζει, τα κοινωνικά ζητήματα επισκέφθηκε και τους τέσσερις νομούς του νησιού και συνομίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε περιοχής.

Μπούσουλα αποτέλεσε άλλωστε η επιτυχημένη προεκλογική καμπάνια που «έτρεξε» το κόμμα στην Κρήτη πριν τις εθνικές εκλογές, η οποία έφερε το ΠαΣοΚ στην δεύτερη θέση στους τρεις από τους τέσσερις νομούς του νησιού, με μοναδική εξαίρεση τον νομό Χανίων.

Η περιοδεία ξεκίνησε μάλιστα από τα Χανιά, εκεί όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στη Ραμνή του δήμου Αποκορώνου, με αφορμή την επέτειο της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε καταρχάς, για να μην ξανασυμβεί πόλεμος, για να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί της Ευρώπης, με σεβασμό ο ένας τον άλλον. Εμείς θέλουμε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών και όχι μία Ευρώπη του Γαλλογερμανικού ‘Άξονα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στην εκδήλωση ο πρόεδρος το ΠαΣοΚ.

Τόσο στα Χανιά, όσο και την επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ περπάτησε στις τοπικές αγορές, είχε συναντήσεις με εμπόρους και καταστηματάρχες και συνομίλησε μαζί τους ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματά τους.

Οι ρακές, η ακρίβεια και οι μαντινάδες

Προεκλογική εκστρατεία στην Κρήτη σημαίνει βέβαια ρακές, πολλές ρακές και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κεράστηκε ουκ ολίγες από τους ντόπιους. Κοινό σημείο στις συζητήσεις με τους πολίτες της Κρήτης ήταν η ακρίβεια η οποία πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως θα περίμενε κανείς, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που είχαν ετοιμάσει και μια μαντινάδα για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από το νησί.

Τόσο στα Χανιά, όσο και στο Ρέθυμνο οι πολίτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοδεία, καθιστώντας σαφές ότι το ΠαΣοΚ «έχει ρεύμα», σε μία περίοδο που το χρειάζεται ιδιαίτερα για να επιτύχει τον στόχο της κατάληψης της δεύτερης θέσης στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Η θερμή υποδοχή στα Ανώγεια

Εκεί όμως που πραγματικά όλα θύμιζαν τις ένδοξες για το ΠαΣοΚ εποχές της δεκαετίας του 1980 ήταν στα ορεινά του νομού Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στα ιστορικά Ανώγεια, όπου η υποδοχή στον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν κάτι παραπάνω από θερμή.

Ο ύμνος του ΠαΣοΚ αντηχούσε από τα ηχεία της πλατείας την ώρα που ο κόσμος γέμισε τον υπέροχο χώρο κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία Μεϊντάνι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε με φόντο μια τεράστια παλιά σημαία του ΠαΣοΚ και μίλησε για περίπου μια ώρα καταχειροκροτούμενος από τους ντόπιους.

Βλέποντας μάλιστα στις πρώτες σειρές ένα μικρό αγόρι με τον πατέρα του να παρακολουθεί την ομιλία, δεν δίστασε να αστειευτεί λέγοντας του: «Να προσέχεις γιατί και εμένα ο πατέρας μου με πήγαινε στις συγκεντρώσεις του ΠαΣοΚ και είδες που κατέληξα».

Η πρώτη θέση σε κάποιον νομό – αποκλειστική συνέντευξη

Σκηνές όπως αυτή στα Ανώγεια οδηγούν, όπως είναι φυσικό, τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος στην Κρήτη.

Όπως μάλιστα δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στο Βήμα, την οποία θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε αλλά και να δείτε σε βίντεο τις επόμενες ημέρες, στόχος του ΠαΣοΚ είναι να πάρει την πρώτη θέση σε κάποιον από τους νομούς του νησιού στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Αρκαλοχώρι – Σπήλι

Από την περιοδεία του προέδρου του ΠαΣοΚ δεν θα μπορούσε να λείπει το Αρκαλοχώρι, ο τόπος καταγωγής του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά από το 2021, όταν ο εγκέλαδος χτύπησε την περιοχή. Ακόμα και σήμερα τουλάχιστον 400 άνθρωποι ζουν στον οικισμό των σεισμόπληκτων, τον οποίο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, δηλώνοντας:

«Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι βιώνει την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ. Είμαστε εδώ και κοινοβουλευτικά για να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους με τις επερωτήσεις μας, με την προσπάθειά μας να αναδείξουμε το θέμα, διότι θεωρούμε ότι στο Αρκαλοχώρι υπάρχει μία πολύ μεγάλη αδικία. Μία τεράστια αδικία που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση».

Επιπλέον, ο κύριος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει θέσει τον τομέα της Υγείας ως βασικό άξονα της πολιτικής του ΠαΣοΚ, επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου, το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό κτιριακό πρόβλημα.

«Τα προβλήματα δεν είναι οι εξαιρέσεις είναι ο κανόνας» τόνισε κατά την επίσκεψη του. «Το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά. «Για μας η υγεία των πολιτών, είτε πλούσιων είτε φτωχών, είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Γι’ αυτό έχουμε ως προτεραιότητα να αναγεννηθεί με Εθνικό σύστημα υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» κατέληξε, ενώ είχε και συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που του εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό