16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠαΣοΚ: «Συζήτηση ενόχων» στη Βουλή – Ποια τακτική θα ακολουθήσει – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν, για τους επιτελείς του ΠαΣοΚ αναμενόμενη. Ήταν μια κίνηση στο πλαίσιο της κατά μέτωπο αντιπαράθεσης που, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν επιλέξει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η σύγκρουση δημιουργεί ένα κλίμα τοξικότητας που πιέζει το ΠαΣοΚ. Η κυρίαρχη εικόνα αυτές τις ημέρες στη Βουλή θα είναι η σύγκρουση των δύο κομμάτων και των αρχηγών τους. Το ΠαΣοΚ διαθέτει λιγότερους βουλευτές και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής, δεν μπορεί να πάρει μέρος σε μια αντιπαράθεση, στην οποία, όπως λέγεται, τον τόνο τον δίνουν οι αρχηγοί.

Άδωνις – Καρανίκας: Από εχθροί έγιναν φίλοι για την φαρμακευτική κάνναβη Το ΠαΣοΚ και η… διέξοδος από το σπιράλ τοξικότητας

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «συζήτηση ενόχων», και διαμηνύει ότι «το ΠΑΣΟΚ θα δώσει την διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών».

Οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη δείχνουν την αναφορά Γεραπετρίτη, «ένοχος ένοχον ου ποιεί», ως προσπάθεια κυνικής συναλλαγής. « Με κυνικό τροπο ο κ. Γεραπετρίτης παραθέτει το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ως συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα αναφέρουν.

«Απέναντι στη βολική σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, και στην πολωτική σύγκρουση που επιθυμούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί διακριτή πορεία με θεσμική αντιπολίτευση ως υπέρμαχος της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η τακτική ΠαΣοΚ μπροστά στην μομφή

Το ΠαΣοΚ στη συζήτηση στη Βουλή θα επιχειρήσει να περάσει τα δικά του μηνύματα. Θα το κάνει επιτιθέμενο και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.  «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει ένα πράγμα: η περιφρόνηση των θεσμών και η φίμωση των ανεξάρτητων αρχών» αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ, αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ.

Το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών

Στην υπόθεση των υποκλοπών, για το ΠαΣοΚ, υπάρχει ένα διπλό σκάνδαλο. Το ένα είναι οι παρακολουθήσεις. Το άλλο είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου που «να ενορχηστρώνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν νόμιμα…αλλά και λάθος» τονίζουν.

«Σε όποια άλλη χώρα αν είχε συντελεστεί αυτή η διολίσθηση στον αυταρχισμό, η κυβέρνηση θα είχε ραγδαία φθορά ή θα είχε πέσει. Ας προβληματιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν συμβαίνει εδώ» αναφέρουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη στρέφοντας τα βέλη τους, κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν συμβαίνει γιατί κακοποίησαν ως κυβερνώντες τους θεσμούς και με το δημοψήφισμα των 5 εργάσιμων ημερών, βλέπουμε και τα όσα αποκαλύπτονται για τις τηλεοπτικές άδειες και τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας»

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ σημειώνουν  ότι «πριν από πέντε μήνες ο Νίκος Ανδρουλάκης βάδισε σε έναν δρόμο συνέπειας και θεσμικότητας, παρά τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις. Έφερε στη Δικαιοσύνη και στις Ανεξάρτητες Αρχές τις αυθαιρεσίες της παρέας του Μαξίμου σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσα σήμερα αποκαλύπτονται «γεννήθηκαν» από την αταλάντευτη θεσμική στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Το δίλλημα

Συνεπώς, το δίλλημα των εκλογών, όπως αναμένεται να τονίσει  ξανά ο κ. Ανδρουλάκης είναι «ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα, για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό