23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού» – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα επίσημα στοιχεία για τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στη χώρας μας σχολιάζει ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Εurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή για το μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, με ρυθμό αύξησης 3% και με τον ετήσιο δείκτη να εκτινάσσεται στο 12,1% ,από 11,2% τον Αύγουστο και πολύ υψηλότερα από το Μ.Ο. της ευρωζώνης, που βρίσκεται στο 10%.

Κυριακός Μητσοτάκης: Σειρά επαφών στη Σόφια «Η κυβέρνηση να μελετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και να αφήσει τις φιέστες»

Η χώρα μας, τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, είναι στην πρώτη τριάδα των χωρών με τον υψηλότερο πληθωρισμό, αν εξαιρέσουμε τις άμεσα πληττόμενες από τον πόλεμο χώρες της Βαλτικής.

Και προσθέτει πως η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με όσα ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, για την ολοένα αυξανόμενη ανάλωση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των φτωχών νοικοκυριών σε βασικά είδη κατανάλωσης, που οι τιμές τους έχουν αυξηθεί πολλαπλάσια από το Μ.Ο., όπως στέγη, ενέργεια και τρόφιμα, αποδεικνύει ότι πλέον «οι πιο ευάλωτοι δοκιμάζονται και οι ανισότητες μεγαλώνουν».

Ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση, «αντί να πανηγυρίζει για τις ‘επιτυχίες της’ και ο πρωθυπουργός να εξαντλείται σε φιέστες», να μελετήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναχαίτιση της ακρίβειας, «πριν έλθουν τα χειρότερα με την αύξηση των επιτοκίων και την ύφεση στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό