22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωπαϊκές ματσάρες προκαλούν βραχυκύκλωμα στο debate για την εκλογή προέδρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ με την οποία και θα ανακηρυχθούν επισήμως οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Με αυτή, πάντως, που αναμένεται άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, αν όχι ωρών, πρόκειται να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα διεξαγωγής του πολυσυζητημένου debate μεταξύ των υποψηφίων, ενόψει εσωκομματικών εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Εφόσον λοιπόν, η ΕΔΕΚΑΠ αποφανθεί υπέρ της διεξαγωγής debate, κάτι που θεωρείται βέβαιο, αφού άπαντες οι υποψήφιοι έχουν ταχθεί υπέρ μιας τέτοιας διαδικασίας, οι έξι υποψήφιοι θα πρέπει, μέσω εκπροσώπων τους, να συμφωνήσουν κατ’ αρχάς στην ημερομηνία και έπειτα στους όρους της τηλεμαχίας. Εφόσον συμβεί και αυτό, θα γίνει κεντρικά από την Χαριλάου Τρικούπη ένα αίτημα προς την ΕΡΤ προκειμένου να τους «φιλοξενήσει» στη δημόσια συχνότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι η τηλεμαχία να διεξαχθεί την προτελευταία εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες. Ειδικότερα, στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος καταλήγουν ότι η πλέον ιδανική ημέρα είναι η Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αφού πολλά βράδια εκείνης της εβδομάδας είναι αφιερωμένα στο… ποδόσφαιρο και δεν προσφέρονται για να παρακολουθήσει κανείς μία πολιτική τηλεμαχία. Οι ίδιες πηγές, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται απλώς για μία πρόταση και όχι για μία δεσμευτική ημερομηνία, την οποία δε συζητούν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι πάνε να προκαταλάβουν τις εξελίξεις.

Ως αυτή την ώρα πάντως, ούτε τα επιτελεία των άλλων υποψηφίων έχουν ενημερωθεί αρμοδίως, ούτε καν η ΕΔΕΚΑΠ. Πρόκειται, απλώς, για μία συζήτηση, που μόλις ξεκίνησε και μέλλει να μας απασχολήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό