30 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει το «παιχνίδι» – Μιλένα και Κατρίνης οι νέοι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοίγει το «παιχνίδι» στο ΠΑΣΟΚ στην κούρσα των 100 ημερών μέχρι τις κάλπες του Οκτωβρίου. Μία ημέρα μετά την Κεντρική Επιτροπή, τις υποψηφιότητές τους ανακοίνωσαν η Μιλένα Αποστολάκη αλλά και ο Μιχάλης Κατρίνης. 

Πέντε συνολικά πρόσωπα έχουν ήδη καταθέσει επίσημα τις υποψηφιότητές τους: Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης. 

O Μιχάλης Κατρίνης με επιστολή του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου «για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης» όπως αναφέρει. 

Μιχάλης Κατρίνης: Στόχος μου το ΠΑΣΟΚ να είναι μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Ο Μιχάλης Κατρίνης στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ / Eurokinissi

Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο… pic.twitter.com/HFbDlhq7Zn

— Μιχάλης Κατρίνης (@michaelkatrinis) July 1, 2024

Μιλένα Αποστολάκη: Να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας 

«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του.

Στοίχημα η ενότητα για τις επόμενες 100 ημέρες 

Κοινό μυστικό στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο φόβος στελεχών για την ενότητα του κόμματος μέχρι την 6η Οκτωβρίου καθώς μπορεί στην Κεντρική Επιτροπή να υπήρξαν μόνο επιμέρους αιχμές, ωστόσο η περίοδος μέχρι το Φθινόπωρο μοιάζει μακρινή και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι το «σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα επηρεάσει και τη Χαριλάου Τρικούπη. 

«Το ΠΑΣΟΚ έπεσε γιατί ταυτίστηκε με παλαιοκομματισμό και είχε ηθικά ζητήματα, υπουργοί μας πήγαν στη φυλακή» είπε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Δουδωνής. 

«Ενωτικές» χαρακτήρισε τις ομιλίες του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στο Mega.  «Άκουσα δυο ενωτικές ομιλίες, για το πώς θέλουν να λειτουργήσει το κόμμα, χωρίς καμία αιχμή για κανένα, χωρίς κανένα διχασμό και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι είχαν τρακ παρόλο που δεν ήταν ανοιχτή η ομιλία τους, παρά μόνο του προέδρου ήταν ανοιχτή. Έχω μία άλλη άποψη για το πρόσωπο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι θέμα πολιτικής», σημείωσε χαρακτηριστικά. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό