28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Αναμέτρηση για γερά νεύρα – Δημοσκοπικές ανατροπές στο παρά ένα της κάλπης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε …ντέρμπι δείχνει να εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με τις δημοσκοπήσεις λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης να αδυνατούν να δώσουν σαφές προβάδισμα σε ένα και μόνο δίδυμο ενόψει δεύτερου γύρου.

Αντίθετα, από τις τρεις δημοσκοπήσεις  που είδαν χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας, προκύπτει απολύτως ρευστό σκηνικό με τέσσερις εκ των έξι διεκδικητών να φλερτάρουν ανοιχτά με την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική ομιλία του στην Αθήνα / Eurokinissi

Σύμφωνα με την Metron Analysis και την έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Mega, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 24%, την ώρα όμως που η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 22%, ο Χάρης Δούκας με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%, διατηρώντας όλοι τους ζωντανή την πιθανότητα εισόδου στον ΄β γύρο. Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί να προηγείται συγκεντρώνοντας 36%, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, που αυτή τη φορά είναι ο Χάρης Δούκας με 18%, πολύ κοντά όμως στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον ΠαύλοΓερουλάνο, που ακολουθούν με 17% και 16% αντίστοιχα.

Από την ομιλία του Χάρη Δούκα στην Αθήνα / Eurokinissi

Όσο για το δείγμα εκείνων που σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε στις ‘πράσινες’ κάλπες την Κυριακή, ο κ.Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 27%, με την ΆνναΔιαμαντοπούλου να ακολουθεί με 24% και τους κ.κ. Δούκα και Γερουλάνο να ισοψηφούν στην τρίτη θέση με 20%. Ενδιαφέρον έχει πάντως, πως στον βαθμό που περάσει στον ΄β γύρο ο Παύλος Γερουλάνος, εμφανίζεται ικανός να κερδίσει οποιονδήποτε σχεδόν αντίπαλο, κάτι που δικαιολογεί και τη μόνιμη επωδό του το τελευταίο διάστημα, ότι είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που μπορεί νανικήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Pulse: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερη η Διαμαντοπούλου 

Εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ / Eurokinissi

Περίπου η ίδια εικόνα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται και τους τρεις εκ των πέντε υπολοίπων υποψηφίων να έπονται αλλά με μικρή διαφορά μεταξύ τους, εμφανίζεται και στη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποιος θα προτιμούσαν να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες στο γενικό σύνολο απάντησαν σε ποσοστό 25% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 23% την ΆνναΔιαμαντοπούλου, 22% τον Χάρη Δούκα και 19% τον Παύλο Γερουλάνο. Όταν η ίδια ερώτηση έγινε σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 27% απάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 23% τον Χάρη Δούκα και από 21% επέλεξαν τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου αντίστοιχα.

Η ομιλία του Παύλου Γερουλάνου στην Αθήνα / Eurokinissi

Το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση και άρα την συμμετοχή στο δίδυμο του δεύτερου γύρου, εμφανίζεται και στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της ιστοσελίδας Parapolitika.gr . Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο/η για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 25,7%, ενώμε διαφορά στήθους μεταξύ τους ακολουθούν ο Χάρης Δούκας (17,6%), η Άννα Διαμαντοπούλου (17,2%) και ο Παύλος Γερουλάνος (16,3%). Στο 3,9% καταγράφεται ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 1,2% η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ «κανένας» απαντά το 12,7%.

Η ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στο Περιστέρι / Eurokinissi

Μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τερματίζει πρώτος με 30,1%, ενώ ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,9%, τρίτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 19,7%, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου με19,2%. Σε αυτή την έρευνα πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο στον ΄β γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Νάντια Γιαννακοπούλου και Νίκος Παπανδρέου στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Η ώρα της κάλπης για το ΠΑΣΟΚ έφτασε και όποιο και αν είναι το κλίμα που δημιουργείται από τις έρευνες κοινής γνώμης, η κάλπη είναι αυτή που θα βγάλει τον νικητή της πρώτης Κυριακής και θα διαμορφώσει τις στρατηγικές για τον δεύτρο γύρο. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό