12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πας να μου κόψεις τη διαιτησία, ρε;» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

H ημέρα που παραδοσιακά κερδίζει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με 1-0 ειναι η σημερινή. Η 24η Ιανουαρίου θυμίζει μια μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στα «πέτρινα» χρόνια της δεκαετίας του ‘80 –και, για την ακρίβεια, λίγο πριν τελειώσουν αυτά. Ήταν το 1-0 επί του ίδιου αντιπάλου με το γκολ του Δημήτρη Πήττα, ένα γκολ που είχε τη δική του ιδιαίτερη ιστορία.Ηταν πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου και η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να αξιοποιήσει τυχόν απώλεια της πρωτοπόρου Λάρισας στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (2-2 τελικά) και να μειώσει τη διαφορά από τρεις βαθμούς σε δύο (με το παλιό βαθμολογικό σύστημα 2-1-0). Μπροστά σε περίπου τριάντα χιλιάδες θεατές (26.217 εισιτήρια!) ο μέσος της ΑΕΚ Δημήτρης Πήττας είχε εξαπολύσει ένα από τα χαρακτηριστικά του κεραυνοβόλα σουτ σε φάουλ που είχε καταλογίσει ο διαιτητής Γιώργος Κουκουλάκης. 

Ο Πήττας, όμως (που είχε έρθει στην ΑΕΚ ένα χρόνο πριν ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ) δεν είχε προσέξει ότι ο διαιτητής είχε κάνει τη χαρακτηριστική χειρονομία που συμβολίζει το έμμεσο και νόμιζε ότι μπορούσε να εκτελέσει απευθείας. Νόμιζε ότι το φάουλ είχε δοθεί σε «κλάδεμα» του Στέλιου Μανωλά από αντίπαλο και ότι δηλαδή ήταν άμεσο κτύπημα, ενώ στην πραγματικότητα ο Κουκουλάκης (πατέρας του παλαίμαχου διαιτητή) είχε σφυρίξει σε φράγμα από άλλον αντίπαλο, το οποίο έγινε στην εξέλιξη της προσπάθειας του Μανωλά!Ο Πήττας εκτέλεσε άμεσα και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, το οποίο, όμως θα ήταν άκυρο, αν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γιάννης Γκιτσιούδης δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα. Στην ουσία, ήταν αυτογκόλ, αφού ο Γκιτσιούδης ήταν αυτός που άγγιξε τελευταίος την μπάλα και «επικύρωσε» το γκολ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στη λήψη πίσω από το τέρμα, ο τερματοφύλακας ακουμπά ελάχιστα την μπάλα, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να μετρήσει το γκολ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο διαιτητής θα έπρεπε να δείξει άουτ, ακυρώνοντας έτσι ένα γκολ που είχε ήδη βάλει… φωτιά στις ασφυκτικά γεμάτες εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας. Έχει μάλιστα κι ένα παρασκήνιο η στιγμή εκείνη, το οποίο ο (64χρονος σήμερα) Πήττας αποκάλυψε πρόσφατα. Όταν οι παίκτες και ο διαιτητής επέστρεφαν στις θέσεις τους μετά το γκολ για τη συνέχεια του αγώνα, ο Κουκουλάκης απευθύνθηκε οργισμένος στον σκόρερ και του είπε «τι πας να κάνεις ρε, πας να μου κόψεις τη διαιτησία;». Ο Πήττας τον κοίταξε έκπληκτος, τον ρώτησε τι εννοούσε και κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν ο διαιτητής τού εξήγησε ότι είχε δώσει έμμεσο! Η ΑΕΚ σημείωσε την 8η νίκη της σε ισάριθμα εντός έδρας ματς (στην πρώτη σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά μια από μια διετία στο ΟΑΚΑ) μένοντας σε επαφή με την κορυφή. Όμως, η Λάρισα ήταν εκείνη που κατέκτησε τον τίτλο, παρά την υπόθεση ντόπινγκ του Βούλγαρου Τσίγκοφ. Τα καμένα λάστιχα στην Εθνικό Οδό και οι άνωθεν παρεμβάσεις στην αθλητική δικαιοσύνη… ξετιμώρησαν τη θεσσαλική ομάδα και η ΑΕΚ τερμάτισε δεύτερη.Σημειωτέον ότι ο ΠΑΟΚ υπέβαλε ένσταση και ζήτησε επανάληψη του αγώνα, αλλά δεν πέτυχε τίποτα στο τέλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Π. Παπαϊωάννου, Μαυροδήμος, Πήττας, Π. Παπαϊωάννου, Νίλσεν (88′ Χατζής) Βασιλάκος, Γιάνγιανιν (61′ Δίντσικος)

Στις 24 Ιανουαρίου24/1/37 ΑΕΚ-Αστέρας 1-0 (Πρωτάθλημα Αθηνών)24/1/54 Απόλλων-ΑΕΚ 1-1 (Πρωτάθλημα Αθηνών –άνοιξε το γκολ ο Νίκος Μελισσής για την ΑΕΚ, ισοφάρισε ο Γιώργος Καμάρας και ο Μιχάλης Δελαβίνιας απέτρεψε το 2-1 με μεγάλη απόκρουση στο 65’)24/1/60 ΑΕΚ-Προοδευτική 4-2 (A’ Εθνική –δεν ικανοποίησε η ΑΕΚ αλλά επέβαλε την ανωτερότητά της με δύο γκολ του Σταματιάδη, ένα πέναλτι του Νεστορίδη και ένα αυτογκόλ του Φίλιου)24/1/82 Καστοριά-AEK 2-1 (A’ Εθνική –η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε στο πρώτο μισάωρο με δύο γκολ του Λιόλιου)24/1/99 Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 2-1 (A’ Εθνική –η ισοφάριση του Τόνι Σαβέβσκι δεν «άντεξε» για πολύ)24/1/01 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-1 (Κύπελλο Ελλάδας -το τέλος της θητείας Παθιακάκη μετά από μια ταπεινωτική ήττα, για την οποία είχε τεράστιες ευθύνες και ο ίδιος)24/1/10 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (A’ Εθνική –δυο γκολ του Παντελή Καφέ στο τελευταίο εικοσάλεπτο έδωσαν τη λύση στην ΑΕΚ)

24/1/16 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (Με το γκολ του Βάργκας)

24/1/2018 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 (Πρώτος αγώνας για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας)

24/1/2021 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2 (Super League- Πήγαινε για θρίαμβο η ΑΕΚ αλλά πλήρωσε παιδικό λάθος)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό