21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε επίσημα με AMD XClipse GPU

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να το καθυστέρησε λιγάκι, αλλά τελικά η Samsung μας αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για τον νέο της επεξεργαστή Exynos 2200. Το επίσημο ντεμπούτο έγινε μέσω online ανακοίνωσης, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Σε Galaxy Unpacked μαζί με το Samsung Galaxy S22 Series τον περιμέναμε, μόνος του εμφανίστηκε τελικά στην παρουσίαση ο Samsung Exynos 2200. Το νέο SoC, πάντως, θα βρει τη θέση του στις ευρωπαϊκές εκδόσεις του Samsung Galaxy S22, σύμφωνα με τις φήμες. Από εκεί και πέρα, στον νέο επεξεργαστή έχουμε αρχιτεκτονική των 4 nm, μαζί με GPU από την AMD, ενώ υπάρχει βελτιωμένο Neural Processing Unit για εφαρμογές AI.

Ο Samsung Exynos 2200 έχει στο εσωτερικό του έναν κύριο πυρήνα ARM Cortex-X2 για υψηλή απόδοση και άλλους τρεις πυρήνες Cortex-A710 cores. Μαζί με αυτούς υπάρχουν άλλοι τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 με διαμόρφωση big.LITTLE configuration. Η GPU της AMD με την τεχνολογία RDNA 2 φέρνει στοιχεία παιχνιδομηχανής, γεγονός που κάνει την Samsung να μιλά για σημαντική εξέλιξη σε σχέση με το mobile gaming, αφού υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ray tracing.

Ο νέος επεξεργαστής υπόσχεται ταχεία σύνδεση σε δίκτυα 5G και θα τον δούμε αρχικά να φιγουράρει στο εσωτερικό των Galaxy S22.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό