22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα η πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη – Δείτε εικόνες

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ήταν κατ’ επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτών και στελεχών του κόμματος τελέστηκε η πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη που διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, βουλευτής, Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

«Ο Τάσος Κουράκης ήταν κατ’ επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στην πολιτική, την κοινωνική και επιστημονική του δράση και τη συνεργασία που είχε μαζί του.

Επισήμανε, ακόμα, το γεγονός ότι το 2010 ο Τάσος Κουράκης πρωτοστάτησε και συμμετείχε στην ελληνική αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα» που είχε σκοπό να σπάσει τον από θαλάσσης αποκλεισμό της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Θα τον θυμόμαστε ως φωτισμένο επιστήμονα, δάσκαλο, ακτιβιστή, μαχητή, βουλευτή, υπουργό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον αποχαιρέτισε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και τους παρακάτω στίχους που είχε γράψει ο Τάσος Κουράκης:

«Μόνο μη με καταναλώσετε

παρακαλώ σεβαστείτε με

Δοκιμάστε με κι’ αφήστε με

στην άκρη

Ίσως στα παιδιά σας

να έχω καλύτερη τύχη».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η πρώην αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη, Κώστας Ζουράρις.

Δείτε εικόνες:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό