24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρουσία Σταϊκούρα η ορκωμοσία 25 νέων λειτουργών

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της Προέδρου του  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευγενίας Βελώνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  20 Ιουλίου 2022 στην Αίθουσα της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  (Ν.Σ.Κ.) η τελετή υποδοχής 24 επιτυχόντων του Διαγωνισμού για την πλήρωση  σαράντα τριών (43) κενών οργανικών θέσεων Δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων, που  προκηρύχθηκε με τη με αριθμό 482/2021 (Γ΄2894) απόφαση της Προέδρου του Ν.Σ.Κ.  

Τους νέους Δόκιμους Δικαστικούς Πληρεξούσιους υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ. η  οποία στη σχετική ομιλία της τόνισε τη σημασία της εισόδου τους, ως ανώτατων  Κρατικών Λειτουργών στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ένα συνταγματικά  κατοχυρωμένο θεσμό, ο οποίος συμπλήρωσε εφέτος 140 χρόνια ζωής στην υπηρεσία  του κράτους δικαίου και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και εξέφρασε τη  βεβαιότητα ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους με αίσθημα ευθύνης, σθένος,  αποφασιστικότητα και ευσυνειδησία, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα. 

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο χαρακτήρα του Νομικού Συμβουλίου ως  συλλογικού Οργάνου, γεγονός το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εποικοδομητικού  διαλόγου επί των υποθέσεων που θα κληθούν να χειριστούν οι Δόκιμοι Δικαστικοί  Πληρεξούσιοι, στη δεδομένη συνεργασία μεταξύ των Λειτουργών του Ν.Σ.Κ. και στην  ανάγκη αγαστής συνεργασίας με το διοικητικό προσωπικό του Ν.Σ.Κ., το οποίο  χαρακτήρισε ως δεύτερο πυλώνα της λειτουργίας του. 

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας με την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Ευγενία Βελώνη

Ο Υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τους νέους Δόκιμους Δικαστικούς Πληρεξούσιους  για την επάξια είσοδό τους στο Ν.Σ.Κ., Σώμα που διαχρονικά υπηρετεί τα συμφέροντα  του Ελληνικού Δημοσίου με υπευθυνότητα, νομική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα,  επεσήμανε την άριστη συνεργασία με το Σώμα και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες 

μεγάλου εθνικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, η επίλυση των οποίων έγινε με την  καθοριστική συνδρομή του Ν.Σ.Κ.  

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους εκ μέρους της Ένωσης Μελών του Ν.Σ.Κ.  απηύθυνε και η Γραμματέας της Ένωσης κ. Δήμητρα Καββαδά, αναφέροντας ότι η  συμμετοχή των Λειτουργών στη διαχείριση των κοινών των μελών του ΝΣΚ θα είναι για  όλους μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και διαβούλευσης επί κοινών ζητημάτων που  απασχολούν το Σώμα ώστε μέσω της συλλογικής προσπάθειας να επιτυγχάνονται  πάντα καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος όλων των μελών και με σκοπό τη  διαφύλαξη και εξέλιξη του θεσμικού ρόλου του ΝΣΚ.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπρόεδροι Ν.Σ.Κ. κ.κ. Βασιλική  Πανταζή, Νίκη Μαριόλη, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Στυλιανή Χαριτάκη και Νικόλαος  Δασκαλαντωνάκης καθώς και ο Ζαφείριος Τσολακίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής  Αστικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής του Διαγωνισμού.  

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση για τους νέους συναδέλφους και τους συνοδούς  τους στους χώρους του 3ου ορόφου της Κεντρικής Υπηρεσίας με επιμέλεια της Ένωσης  Μελών του Ν.Σ.Κ.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό