15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρουσίαση του Intelligent Factory (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan παρουσίασε μια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό του Tochigi, στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας Nissan Intelligent Factory. Αυτή η μοναδική πρωτοβουλία υποστηρίζει την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Παράλληλα, η Nissan ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050,  στα εργοστάσια παραγωγής που διατηρεί σε όλη την Υφήλιο.
Ο Hideyuki Sakamoto, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan για την παραγωγή και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, δήλωσε: «Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης αλλαγής και η επίλυση της παγκόσμιας πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής είναι επείγουσα. Το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε τη δύναμη του monozokuri (παραγωγής), ως μέρος του DNA μας, προκειμένου να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε καινοτόμες τεχνολογίες για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Nissan Intelligent Factory
Από την ίδρυσή της, η Nissan έχει βελτιώσει την ικανότητά της να κατασκευάζει οχήματα μέσω παραγωγικών διαδικασιών υψηλής ποιότητας και αποδοτικότητας και μέσα από τις  εξαιρετικές δεξιότητες των takumi της εταιρείας (master technicians). Ωστόσο, το επιχειρηματικό περιβάλλον γύρω από τη μεταποίηση υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Στην Ιαπωνία, υπάρχει ανάγκη να ξεπεραστεί η συμβατική βιομηχανία έντασης εργασίας για να αντιμετωπιστεί η γήρανση της κοινωνίας και η σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού. Απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες, πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν. Ταυτόχρονα, οι τάσεις της βιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, την ευφυΐα των οχημάτων και τις συνδεδεμένες τεχνολογίες, καθιστούν τη δομή και τη λειτουργικότητα του οχήματος πιο προηγμένη και πολύπλοκη.

Η Nissan παρουσίασε την πρωτοβουλία Nissan Intelligent Factory στο εργοστάσιό της στο Tochigi, για να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες και τάσεις. Το Nissan Intelligent Factory δίνει τη δυνατότητα στην Nissan να:

Χρησιμοποιήσει ρομπότ που έχουν «κληρονομήσει» τις δεξιότητες των takumi για την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα
Δημιουργήσει ένα βελτιωμένο περιβάλλον όπου ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων θα μπορεί να εργάζεται άνετα
Υλοποιήσει ένα σύστημα παραγωγής μηδενικών εκπομπών, επιταχύνοντας έτσι τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από άνθρακα.

Το εργοστάσιο Tochigi έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού οχήματος crossover Nissan Ariya, αυτό το οικονομικό έτος.

Επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα
 Η Nissan στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 20501. Η εταιρεία στοχεύει στην υλοποίηση της ουδετερότητας άνθρακα στη μεταποίηση προωθώντας καινοτομίες για τη στήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων, ξεκινώντας από την πρωτοβουλία Nissan Intelligent Factory και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και των υλικών στα εργοστάσια. Ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων πρόκειται να εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2050, με την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής και με τη μείωση της χρήσης ενέργειας. Για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε μονάδες παραγωγής, όλη η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή θα παράγεται με κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

«Με την εξάπλωση της πρωτοβουλίας Nissan Intelligent Factory σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινώντας από το εργοστάσιο Tochigi, θα κατασκευάσουμε πιο ευέλικτα  και αποτελεσματικά οχήματα επόμενης γενιάς για μια κοινωνία χωρίς άνθρακα. Παράλληλα,θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε καινοτομιών στη μεταποίηση για να εμπλουτίσουμε τη ζωή των ανθρώπων και να υποστηρίξουμε τη μελλοντική ανάπτυξη της Nissan», δήλωσε ο Sakamoto.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό