18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παροδικό το φαινόμενο, θα βοηθήσουμε με συντεταγμένα μέτρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράθυρο για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2022

Σημαντική ανταπόκριση είχε η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου παροχής φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ως προς τις πληθωριστικές πιέσεις και ανατιμήσεις ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο διεθνές και εξωγενές που προέρχεται κατά κύριο λόγο από την μεγάλη απόκλιση προσφοράς και ζήτησης και αν και είναι οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις ωστόσο είναι παροδικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι θα αρχίσει να μειώνεται από τις αρχές του έτους ενώ για στον τομέα της ενέργειας ίσως παραμείνει και στο δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους. «Με βάση τα σημερινά δεδομένα οφείλει κάθε πολιτεία παροδικά και συντεταγμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα κατάλληλα μέτρα παροδικού χαρακτήρα. Εμείς δεν μένουμε μόνο σε αυτό έχουμε μέτρα και μόνιμου χαρακτήρα για να ενισχύσουμε το εισόδημα του πολίτη και έχουμε και μέτρα ελέγχου της αγοράς αλλά και έχουμε και παροδικά μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα για το ενεργειακό πεδίο».

Παράθυρο για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2022

Τέλος σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο Υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης από το 2022 και μετά υπογραμμίζοντας ότι «με βάση το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού θα υπάρχει βελτίωση ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας και επομένως υπάρχουν τα συστατικά για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022 και τα επόμενα έτη. Περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό