12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρελθόν από τη McLaren o James Key

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από ένα άκρως απογοητευτικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν στη Formula 1 και μια πολύ μέτρια περσινή, η McLaren ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε το συμβόλαιο του τεχνικού διευθυντή της, James Key, ως μέρος μιας σειράς οργανωτικών αλλαγών με τις οποίες η βρετανική ομάδα ελπίζει ότι θα της δώσουν γερές βάσεις για μακροπρόθεσμη επιτυχία.
Πιο συγκεκριμένα, η McLaren αποφάσισε να διαμοιράσει τις αρμοδιότητες και να μην έχει μια δομή με έναν μόνο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα επιβλέπει όλες τις λειτουργίες. Έτσι, πλέον θα υπάρχει μια ομάδα τριών εξειδικευμένων ρόλων. Ο Πίτερ Προδρόμου -ο οποίος έχει 32 χρόνια εμπειρίας στην F1- θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή αεροδυναμικής, όντας επικεφαλής του συνόλου της αεροδυναμικής λειτουργίας.

Ο Da Sanchez, μετά από μια δεκαετία στη Ferrari, επιστρέφει στη McLaren ως τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος απόδοσης και συνολικού concept του μονοθέσιου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Τέλος, ο Neil Houldey προωθείται στον νεοσύστατο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, μηχανολογίας και σχεδιασμού. Οι τρεις του, Προδρόμου/Sanchez/Houldey θα αναφέρονται απευθείας στον Stella.
Συνεχίζοντας, ο Giuseppe Pesce προάγεται σε διευθυντής αεροδυναμικής και επικεφαλής του προσωπικού, και θα αναλάβει να υποστηρίξει τη λειτουργία του τμήματος αεροδυναμικής, αναφέροντας στον Πρόδρομου. Κλείνοντας, ο ρόλος του Chief Operating Officer (COO), που κατέχει ο Piers Thynne, έχει διευρυνθεί και θα υποστηρίζει στενά το Stella, όσον αφορά την καινοτομία και την εξύψωση των προτύπων στη McLaren.
Στις σχετικές ειδήσεις, ο Stella εκτιμά πως το πακέτο αναβαθμίσεων που θα παρουσιάσει η ομάδα στο GP του Αζερμπαϊτζάν, θα είναι ικανό να ανεβάσουν την ομάδα έως την 5η θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό