24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παρελθόν από την Alfa Romeo F1 ο Antonio Giovinazzi

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alfa Romeo Racing θα έχει μια ολοκαίνουργια σύνθεση οδηγών το 2022, αφού μόλις ανακοίνωσε ότι ο Antonio Giovinazzi θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος αυτής της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι ο 27χρονος Ιταλός δεν θα είναι μέλος της Formula 1 για το 2022, ανακοινώνοντας πως θα οδηγεί για την Dragon Penske Autosport στην Formula E.

Όπως γνωρίζεις, ο Valtteri Bottas θα οδηγεί με τα χρώματα της ιταλοελβετικής ομάδας από την επόμενη σεζόν, αντικαθιστώντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Kimi Raikkonen, ενώ το όνομα του νέου teammate του Φιλανδού ήταν αντικείμενο εικασιών εδώ και αρκετούς μήνες.

Ωστόσο, παράλληλα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Giovinazzi, η ομάδα με έδρα το Hinwil της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι ο αντικαταστάτης του Ιταλού θα είναι ο Guanyu Zhou, με τον 22χρονο Κινέζο οδηγό να αγωνίζεται φέτος στην F2 με τα χρώματα της Virtuosi Racing.

Το 2019, ο Zhou εντάχθηκε στην ακαδημία Renault Sport και υπηρέτησε ως οδηγός ανάπτυξης για την ομάδα Renault F1, ενώ το 2020, ο νεαρός οδηγός προήχθη σε οδηγό δοκιμών για την γαλλική ομάδα, κατέχοντας αυτή τη θέση και φέτος για λογαριασμό της Alpine. Με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο Zhou γίνεται ο πρώτος Κινέζος οδηγός που θα τρέξει στην Formula 1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό