29.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Παραπλανητικό» το ρεπορτάζ του CBS για μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες της Μεσογείου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Παραπλανητικό» χαρακτήρισαν πηγές της κυβέρνησης Μελόνι ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, το οποίο είχε ως αντικείμενο πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης για μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Λατινική Αμερική στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Τι λένε τα ιταλικά μέσα

Η εφημερίδα La Stampa αναφερόμενη στις κυβερνητικές πηγές της Ρώμης γράφει χαρακτηριστικά ότι «στη φάση αυτή μελετάται ενδεχόμενη συνεργασία που να βασίζεται στην αμοιβαιότητα, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λιβύη και επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν λίγες δεκάδες νοτιοαμερικανών προσφύγων».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, πηγές της κυβέρνησης Μελόνι πρόσθεσαν πως «για την Ιταλία, η συζήτηση αφορά περίπου είκοσι πρόσφυγες από την Βενεζουέλα, ιταλικής καταγωγής, με στόχο να ξεκινήσουν μια πορεία επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα».

Η όλη συζήτηση, πάντως, «βρίσκεται ακόμη σε φάση μελέτης και θα ήταν, σε κάθε περίπτωση, κάτι το πολύ επωφελές για την Ιταλία και τις ευρωπαϊκές χώρες πρώτης άφιξης» διαρρέει, τέλος, η ιταλική κυβερνητική συμμαχία.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό