18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παραμένουν σε αναστολή οι λογαριασμοί του Donald Trump

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Συμβούλιο Εποπτείας του Facebook, ύστερα από την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, απεφάνθη ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπραξε ορθά με τον περιορισμό του τέως Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Δεν έχει διαγραφεί από τη μνήμη κανενός η ημέρα που, ενώ αμφισβητούνταν εντόνως τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αμερική, ένας εξαγριωμένος όχλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Το FBI διενεργεί έρευνες από την ημέρα του συμβάντος και έχει επιρρίψει ευθύνες σε πολλούς ανθρώπους για το ρόλο που κατείχαν στις βιαιότητες που σημειώθηκαν.

Ο Donald Trump είχε δημοσιεύσει εις διπλούν στο Facebook, ενισχύοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική απάτη. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε διαγράψει τις δημοσιεύσεις του τέως Προέδρου της Αμερικής και το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου του επέβαλε αποκλεισμό δημοσιεύσεων για 24 ώρες.

Στις 7 Ιανουαρίου, ύστερα από περαιτέρω αναθεώρηση, ο Trump αποκλείστηκε από το Facebook επ’ αορίστου και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι που ολοκληρώθηκε η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας. Το Facebook παρέπεμψε την υπόθεση στο ανεξάρτητο Συμβούλιο Εποπτείας του Facebook στις 21 Ιανουαρίου, μια ημέρα αφού είχε αναλάβει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι, διατηρώντας ένα αβάσιμο αφήγημα σχετικά με την εκλογική απάτη και τις επίμονες εκκλήσεις του για δράση, ο κύριος Trump δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου ένας σοβαρός κίνδυνος βιαιότητας ήταν εφικτός. Τη στιγμή των δημοσιεύσεων του Trump, υπήρχε ένας σαφής, άμεσος κίνδυνος και τα λόγια υποστήριξής του για όσους εμπλέκονταν στις ταραχές νομιμοποίησαν τις βίαιες ενέργειές τους. Ως πρόεδρος, ο Trump είχε υψηλό επίπεδο επιρροής. Η εμβέλεια των δημοσιεύσεών του ήταν τεράστια με 35 εκατομμύρια οπαδούς στο Facebook και 24 εκατομμύρια στο Instagram.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το Facebook μπορεί να εφαρμόσει και να δικαιολογήσει την καθορισμένη ποινή και έχει πλέον έξι μήνες για να «επανεξετάσει την αυθαίρετη ποινή που επέβαλε στις 7 Ιανουαρίου και να αποφασίσει την κατάλληλη». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο λογαριασμός του Trump μπορεί να παραμείνει σε αναστολή.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο Donald Trump μόλις χθες ανακοίνωσε το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο εν τέλει είναι ένα blog, όπου ενθαρρύνει τους ακολούθους του να κοινοποιούν τις δημοσιεύσεις του στο Facebook.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό