31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Παραμένει δεύτερο το ακροδεξιό AfD παρά τα σκάνδαλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην δεύτερη θέση διατηρείται το ακροδεξιό AfD στην πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουλίου, παρά το πρόσφατο κύμα σκανδάλων που απειλεί να γκρεμίσει τις ελπίδες του κόμματος.

Διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δίνει στο AfD 17%, ίδιο δηλαδή ποσοστό με τον Απρίλιο.

Η συντηρητική συμμαχία CDU/CSU εμφανίζεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 30% με το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) στο 14% και τους εταίρους του στον συνασπισμό-τους Πράσινους και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα στο 13% και 4% αντίστοιχα.

Σκάνδαλα

Το AfD έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες από μια σειρά σκανδάλων. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Μαξιμίλιαν Κραχ αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα απέχει από περαιτέρω προεκλογικές εμφανίσεις και δραστηριότητες και παραιτήθηκε από το ηγετικό συμβούλιο του κόμματος αφού είπε ότι δεν ήταν όλοι όσοι μετείχαν στα SS εγκληματίες.

AfD: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου μετά από φιλοναζιστικά σχόλια – Ρήξη και με Λε Πεν

Ο δεύτερος υποψήφιος του κόμματος στις ευρωεκλογές, ο Πετρ Μπίστρον, επίσης αποσύρθηκε από την προεκλογική εκστρατεία μετά την έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο σπίτι του την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπίστρον βρίσκεται υπό έρευνα για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος και έχει διασυνδέσεις με φιλορωσικά δίκτυα.

Επιπλέον, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην συνεργάτη του Κραχ, τον Γιαν Γκουό, ως ύποπτο για κατασκοπεία τον περασμένο μήνα. Ο Κραχ τον απέλυσε έπειτα από τις κατηγορίες ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, dpa

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό