26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραμένει ανοιχτό του Nissan Navara Nismo!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τρέχουσα γενιά του Nissan Navara κυκλοφορεί από τον Ιούνιο του 2014 και ανανεώθηκε τον Νοέμβριο του 2020 ενώ ο ανταγωνισμός στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι πιθανότατα πιο σκληρός από ποτέ. Η ώρα της ανανέωσης πλησιάζει λοιπόν και σε αυτό το σημείο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτή για την επόμενη γενιά του εμβληματικού pickup. Με την επιτυχία που έχει σημειώσει το Ford Ranger Raptor δε, ορθάνοιχτο και πιθανότατο είναι και το ενδεχόμενο λανσαρίσματος μίας κορυφαίας, σκληροπυρηνικής έκδοσης του Nissan Navara με πολύ πιο άγρια εμφάνιση η οποία θα αντικατοπτρίζει όχι μόνο τις αυξημένες (εκτός δρόμου) δυνατότητες αλλά και την επίσης αυξημένη ισχύ!
Μιλώντας σε αυστραλιανό μέσο ο επικεφαλής global product strategy της ιαπωνικής μάρκας, Ivan Espinosa ανέφερε πως μία έκδοση Nismo του Nissan Navara είναι κάτι που εξετάζεται σοβαρά και επίσης, είναι κάτι που μπορεί κάποιος να φανταστεί τη Nissan να κάνει με την έννοια ότι δεν απέχει τόσο πολύ από την φιλοσοφία της μάρκας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ειδικά για την αγορά της Αυστραλίας η Nissan προσφέρει εκδόσεις “Warrior” τόσο του Navara (βλ. φωτογραφίες) όσο και του Patrol σε συνεργασία με μία εγχώρια εταιρία που ονομάζεται Premcar, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο εταιριών και σε μία πιθανή “αυθεντική” έκδοση Nismo του ιαπωνικού pickup.

Αυθεντικό Nismo χωρίς λίγο ή πολύ αυξημένη ισχύ όμως δεν νοείται και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 θα αποτελούσε το ιδανικό ταίρι. Η Nissan πρόσφατα παρουσίασε έναν τέτοιο κινητήρα με χωρητικότητα 3.5 λίτρων που είναι ικανός για 431 ίππους και 700 Nm ροπής αλλά ο Espinosa ήταν εξαιρετικά διστακτικός όταν ρωτήθηκε αν το νέο κινητήριο σύνολο θα μπορούσε να βρει τον δρόμο του για το Navara Nismo. Ίσως ο θηριώδης V6 να μην χωράει κάτω από το καπό της νέας γενιάς του Navara ή να μην συνεργάζεται αρμονικά με το πλαίσιο τύπου σκάλας του. Ανάφερε πάντως ότι μέρη του θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μελλοντικά μοντέλα της Nissan χωρίς να δηλώνει βέβαια ούτε ποια θα μπορούσε να είναι αυτά τα μοντέλα ή έστω ποια μέρη του θα χρησιμοποιούνταν σε αυτά. Οι φήμες σχετικά με την προσθήκη μίας έκδοσης Nismo στην γκάμα του Nissan Navara δεν είναι ιδιαίτερα… φρέσκιες. Ήδη από το 2014, όταν και παρουσιάστηκε η τρέχουσα γενιά ακούγαμε γι’ αυτήν και τελικά δεν είδαμε να φτάνει κάτι στην παραγωγή, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε για την επόμενη γενιά. Μία γενιά που θα μοιράζεται τα μηχανικά της με το Mitsubishi L200, οπότε το Navara Nismo ενδεχομένως να συνδέεται και με μία έκδοση Ralliart…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό