21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραλίγο τραγωδία σε παραλία του Ηρακλείου – Κινδύνευσαν να πνιγούν τέσσερα άτομα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο, όταν μία μητέρα με την 11χρονη κόρη της παρασύρθηκαν από τα κύματα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr στην προσπάθεια να τις βοηθήσουν βούτηξαν και δύο συγγενείς τους, μία 13χρονη και μία 35χρονη. Δυστυχώς από τα θαλάσσια ρεύματα παρασύρθηκαν και εκείνες.

Ευτυχώς όμως, στην παραλία υπήρχε ναυαγοσώστης που, με τη βοήθεια άλλων λουόμενων, κατάφερε να βγάλει και τις τέσσερις γυναίκες στην ακτή.

Επί τόπου παρείχε πρώτες βοήθειες, πραγματοποιώντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στα κορίτσια, τα οποία ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και χορηγήθηκε αμέσως οξυγόνο που είχε φέρει στο σημείο ναυαγοσώστης από τη διπλανή παραλία. Παράλληλα, προσέφερε πρώτες βοήθειες και στις δύο μητέρες, οι οποίες είχαν παρασυρθεί κατά την προσπάθειά τους να βγάλουν τα παιδιά από τη θάλασσα.

Η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση ενώ η γιατρός που έσπευσε στο σημείο έδωσε τις πρώτες βοήθειες και με τέσσερα ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό