27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραλίγο νέο… Μπατακλάν στον τελικό του Euro: Συνέλαβε υποστηρικτές του ISIS η γερμανική αστυνομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί το Euro 2024 να έχει τελειώσει, ωστόσο δεν έχει σταματήσει να μας απασχολεί, καθώς δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν πως η γερμανική αστυνομία απέτρεψε την τελευταία στιγμή να συμβεί τρομοκρατική επίθεση πριν από τον μεγάλο τελικό. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Sun, η αστυνομία του Βερολίνου αποσόβησε μία αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια πριν τον τελικό της 14ης Ιουλίου. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν άμεσα, καθώς πίστευαν πως εκτός πως είναι μέλη του ISIS, θα ήθελαν να χτυπήσουν στην fan zone των Άγγλων στην περιοχή «Breitscheidplatz». 

Βέβαια, τις επόμενες ημέρες οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι σύμφωνα με σχετική έρευνα που έγινε από την αστυνομία, Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως οι Αρχές της πόλης, έκαναν ένα εξονυχιστικό μεν, αλλά προαιρετικό έλεγχο δε στην συγκεκριμένη τοποθεσία πριν τον τελικό, διότι ήθελαν να βρουν πέντε γνωστούς υποστηρικτές του ISIS. 

Έτσι, αποσοβήθηκε ένα νέο… Μπατακλάν, αλλά στην Γερμανία, αφού η αστυνομία ενήργησε άμεσα για να προστατεύσει τους φιλάθλους και τους πολίτες της χώρας. Στην διάρκεια του Euro 2024, οι νόμοι τηρήθηκαν από όλους.

Ωστόσο, τα «παρατράγουδα» υπήρχαν μεταξύ οπαδών της Σερβίας και της Αλβανίας, αλλά και εκεί οι Αρχές του Βερολίνου ήταν εκεί και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Βέβαια, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πολλοί ήταν αυτοί που εισέβαλαν για να πανηγυρίσουν με την χώρα τους, κάτι που σημαίνει πως παρόλο την καλή δουλεία της αστυνομίας, οι σεκιούριτι των γηπέδων δεν είχαν την ίδια απόδοση. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό