27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Παραιτείται ο πρόεδρος της ΕΡΤ; – Τι ισχύει με το κόστος της Eurovision

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Ζούλα και της συμβούλου του στο Μάλμε που «άναψε» φωτιές

Η Eurovision μπορεί να τελείωσε και η Μαρίνα Σάττι με το «ZARI» να κατέλαβε την 11η θέση, ωστόσο τα παρασκήνια καλά κρατούν, ενώ το ενδιαφέρον τώρα συγκεντρώνεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το κόστος της φετινής συμμετοχής στον μουσικό διαγωνισμό αλλά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα.

Το κόστος της φετινής ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision ανέρχεται στις 300.000 ευρώ περίπου. Σε αυτό το ποσό, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα τα οποία αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, όπως αναφέρει το newsbeast.gr, συμπεριλαμβάνεται το τέλος, το οποίο πληρώνουν οι χώρες, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, η διαμονή της ελληνικής συμμετοχής, τα link για τις ζωντανές συνδέσεις της ΕΡΤ, η ενοικίαση του booth που φιλοξένησε τους παρουσιαστές, Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα, αλλά και όσα πληρώθηκαν στη δισκογραφική εταιρεία της Μαρίνας Σάττι για την προώθηση του τραγουδιού.

Ανάμεσα στα όσα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ήταν και τα έξοδα του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα και της συμβούλου του, Λίνας Παπαδάκη. Το δημοσίευμα αναφέρει, πως τόσο ο Κωνσταντίνος Ζούλας, όσο και η Λίνα Παπαδάκη, δεν είχαν λάβει επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο τους CEO των δημοσίων φορέων, ενώ δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής. Όπως τονίζεται στο άρθρο, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του θα πρέπει να εξηγήσουν στον αρμόδιο διευθυντή, το λόγο για τον οποίο ταξίδεψαν στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Breakfast@Star» και αναφέρθηκε ο λόγος για τον οποίο τα δύο μέλη της ΕΡΤ ταξίδεψαν στο Μάλμε της Σουηδίας. Σύμφωνα με την εκπομπή του Star Channel, από το εν λόγω δημοσίευμα, ο λόγος του ταξιδιού εστιάζεται στο χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και ενώ έκανε δηλώσεις η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Έντεν Γκολάν, δεν έκρυψε την κούραση της και άρχισε να χασμουριέται, γεγονός που προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. «Όποιος εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε.

Ο λόγος λοιπόν του ταξιδιού του Κωνσταντίνου Ζούλα και της Λίνας Παπαδάκη στην Σουηδία, όπως αναφέρθηκε, είναι για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία προκλήθηκε από το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι. Τα δύο μέλη της ΕΡΤ ταξίδεψαν στην Σουηδία μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την στάση της νεαρής τραγουδίστριας.

H Eurovision φέρνει την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ;

Λίγη ώρα αργότερα και μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα», ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος αναφέρθηκε σε άλλο δημοσίευμα, το οποίο υποστήριζε πως «υπάρχει η πληροφορία, ότι είναι τόσο έντονη η αντίδραση του Μαξίμου, σε όλο αυτό που έγινε, που οδηγείται σε παραίτηση ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του newsbeast.gr, σε προσπάθεια να διασταυρωθεί η πληροφορία αυτή, η ΕΡΤ δεν κατέστη εφικτό να δώσει μια απάντηση. Όμως όπως αναφέρει το άρθρο, είναι τόσο έντονη αυτή η ενόχληση και έχει προσωποποιηθεί στον κ. Ζούλα, γιατί όπως έχει πει ο ίδιος κατά καιρούς, ήταν προσωπική του επιλογή η Μαρίνα Σάττι και επισημαίνουν, ότι είναι γνωστές οι θέσεις της Μαρίνας Σάττι σε σχέση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό