16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Παραιτήσου από τη FIFA κι έλα στην προπόνηση μας» λέει ο Κεϊρόζ στον Κλίνσμαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε την μακροσκελή ανάρτησή του

Mπορεί το Ιράν να έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου λόγω της στάσης των παικτών κατά της κυβέρνησης λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, στηρίζοντας τους διαδηλωτές, όμως αυτό δεν ισχύει για όλους.

Κατά την παρουσία του στο BBC, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν είπε τα καλύτερα για την κουλτούρα του Ιράν και το ποδοσφαιρικό του επίπεδο, ενώ από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε ο Κάρλος Κεϊρόζ.

«Αυτή είναι η κουλτούρα τους. Ο τρόπος που παίζουν και γι’ αυτό ο Κάρλος Κεϊρόζ ταιριάζει τόσο καλά στην εθνική Ιράν. Τα βρήκε σκούρα στη Νότια Αμερική, απέτυχε να προκριθεί με την Κολομβία και μετά με την Αίγυπτο. Έτσι επέστρεψε στο Ιράν, που είχε ήδη δουλέψει για πολύ, πολύ καιρό. Συνεπώς δεν πρόκειται για σύμπτωση, έγινε επί σκοπού.

Είναι μέρος της κουλτούρας τους και του πώς παίζουν, ασχολούνται με τον διαιτητή, βλέπεις να πηδάνε συνεχώς από τον πάγκο τους, να ασχολούνται με τον τέταρτο και τον επόπτη, συνεχώς πάνω από το αυτί τους, μπροστά στο πρόσωπό τους. Ρωτήστε τον Κίφερ Μουρ (σ.σ. επιθετικός της Ουαλίας) να σας πει περισσότερα», ήταν τα λόγια του νυν μέλος της τεχνικής επιτροπής μελέτης του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η τοποθέτηση του Γερμανού δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Κάρλος Κεϊρόζ να του απαντά με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Twiiter, μέσω της οποίας τον καλεί να παραιτηθεί από την FIFA και στη συνέχεια να δώσει το παρών σε μία προπόνηση του Ιράν, προκειμένου να διδάξει στους παίκτες την κουλτούρα και τις αξίες που έχει.

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ Γιούργκεν,

Πήρες την πρωτοβουλία να με αποκαλέσεις Κάρλος, οπότε είναι σωστό να σε λέω κι εγώ Γιούργκεν, σωστά;

Ακόμα κι αν δεν με γνωρίζεις προσωπικά, αμφισβητείς τον χαρακτήρα μου με μια τυπική προκατειλημμένη κρίση ανωτερότητας.

Όσο κι αν σέβομαι όσα πέτυχες στο χορτάρι, αυτές οι αναφορές σου για την κουλτούρα του Ιράν, την εθνική μας ομάδα και τους παίκτες μου είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Κανείς δεν πρόκειται να βλάψει την ακεραιότητά μας, φυσικά.

Παρ’ όλα αυτά, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε ως φιλοξενούμενο στο camp της εθνικής μας ομάδας, να κοινωνικοποιηθείς με τους παίκτες του Ιράν και να μάθεις από αυτούς για τη χώρα, τους ανθρώπους του Ιράν, τους ποιητές και την τέχνη, την άλγεβρα, για τη χιλιετή περσική κουλτούρα.

Και βεβαίως, να ακούσεις από τους παίκτες μου πόσο πολύ αγαπούν και σέβονται το ποδόσφαιρο.

Ως Αμερικανός/Γερμανός, καταλαβαίνουμε τη μη στήριξή σου. Κανένα πρόβλημα. Και παρά τα εξωφρενικά λόγια σου στο BBC που προσπαθούν να υποτιμήσουν την προσπάθειά μας, τις θυσίες και τις ικανότητές μας, σου υποσχόμαστε ότι δεν θα ασκήσουμε κριτική στη δική σου κουλτούρα, τις δικές σου ρίζες και το δικό σου παρελθόν και θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στην οικογένειά μας.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, θέλουμε να ακολουθήσουμε με πλήρη προσοχή ποια θα είναι η απόφαση της FIFA σχετικά με τη θέση σου ως μέλος της επιτροπής τεχνικής μελέτης του Μουντιάλ. Διότι, προφανώς, αναμένουμε να παραιτηθείς πριν επισκεφθείς το camp μας,

Κάρλος».

Dear Jurgen;

You took the initiative to call me Carlos, so I believe it is proper to call you Jurgen. Right?

Even not knowing me personally, you question my character with a typical prejudiced judgment of superiority.(…) pic.twitter.com/JAq0l7Yp6n

— Carlos Queiroz (@Carlos_Queiroz) November 26, 2022

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό