35.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Ρίσι Σούνακ από ηγέτης των Τόρις μετά την ήττα στις εκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παραίτησή του από ηγέτης των Τόρις ανακοίνωσε και επίσημα ο Ρίσι Σούνακ μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, μιλώντας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ρίσι Σούνακ πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα τις δηλώσεις του ως απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο πλέον πρώην ηγέτης των Τόρις ζήτησε συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την ήττα του κόμματος και ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την ηγεσία του.

«Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα παραιτηθώ από αρχηγός του κόμματος», είπε. Η κίνηση αυτή θα πυροδοτήσει μια νέα διαμάχη για να επιλεχθεί ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών.

«Στη χώρα, θα ήθελα να πω πρώτα και κύρια: λυπάμαι», είπε σε μια ομιλία στο βρετανικό κοινό έξω από την Downing Street για να σηματοδοτήσει το τέλος της θητείας του.

«Τα έδωσα όλα σε αυτήν τη δουλειά, αλλά στείλατε ένα σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αλλάξει και η μόνη σας κρίση είναι η μόνη που έχει σημασία», πρόσθεσε ο Σουνάκ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο αρχηγός των Τόρηδων μετέβη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να υποβάλει στον βασιλιά Κάρολο επισήμως την παραίτησή του, μετά την συντριβή των Συντηρητικών και σαρωτική νίκη των Εργατικών στις εκλογές της Πέμπτης 4 Ιουλίου.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, για να κάνει μια αποχαιρετιστήρια δήλωση.

Μετά την αποχώρηση Σούνακ από το Μπάκιγχαμ, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ του Εργατικού Κόμματος θα πραγματοποιούσε συνάντηση στη συνέχεια με τον βασιλιά Κάρολο για να αναλάβει τα καθηκόντά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό