20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Saudi National Bank, μετά τα σχόλια για την Credit Suisse

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παραίτηση του Ammar Al Khudairy από την θέση του προέδρου ανακοίνωσε η Saudi National Bank (SNB), επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους».

Θα αντικατασταθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Saudi National Bank, Saeed Mohammed Al Ghamdi, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δευτέρας.

Η Saudi National Bank είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής της Credit Suisse, της οποίας οι μετοχές βυθίστηκαν μετά την άρνησή της να παράσχει περαιτέρω στήριξη στην ελβετική τράπεζα.

Η παραίτηση του Ammar Al Khudairy έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS. Ο Al Khudairy βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής αυτό το μήνα, όταν αποκάλυψε ότι η SNB, η οποία κατέχει μερίδιο σχεδόν 10% στην Credit Suisse, δεν θα αυξήσει το μερίδιό της στην ελβετική τράπεζα.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg TV είχε απαντήσει «απολύτως όχι» όταν ρωτήθηκε εάν η SNB  θα ήταν ανοιχτή σε περαιτέρω επενδύσεις στην Credit Suisse εάν υπήρχε άλλη έκκληση για πρόσθετη ρευστότητα.

Αυτά τα σχόλια φάνηκε να οδηγούν σε πτώση τις μετοχές της Credit Suisse, με τον ίδιο, σε άλλη του συνέντευξη στο CNBC, να χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» την αναταραχή στις μετοχές της Credit Suisse που ακολούθησε, η οποία κατέληξε στην αναγκαστική εξαγορά της από την UBS λίγες ημέρες αργότερα.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό