19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Ανιέλι και όλο το Δ.Σ. της Γιουβέντους

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους παραιτήθηκε απόψε (28/11), μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, σε μια κίνηση που προκάλεσε αναστάτωση στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κεντρική θέση και τη σημασία των εκκρεμών νομικών και τεχνικών-λογιστικών ζητημάτων, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θεώρησαν ότι είναι προς το καλύτερο κοινωνικό συμφέρον να συστήσουν στη Γιουβέντους να αποκτήσει ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το διοικητικό συμβούλιο «έχει, ωστόσο, ζητήσει από τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε να διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου», προκειμένου να «τρέξει» τις διαδικασίες.

Τα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν στη διαμάχη της Γιουβέντους με την CONSOB, την Εθνική Επιτροπή Εταιρειών και Χρηματιστηρίου, όπως και την εμπλοκή του διοικητικού σώματος στην έρευνα Prisma, που άνοιξε ο εισαγγελέας του Τορίνο με την κατηγορία της ψευδούς λογιστικής εκ μέρους του συλλόγου, που σχετίζεται με τις υπεραξίες.

Ο Αντρέα Ανιέλι έγραψε επιστολή σε όλους τους υπαλλήλους της Γιουβέντους, στην οποία υπογραμμίζει τα επιτεύγματα του συλλόγου επί των ημερών του, συμπεριλαμβανομένου του νέου γηπέδου, των εννέα συνεχόμενων πρωταθλημάτων στους Άνδρες και τα πέντε συνεχή στις Γυναίκες, ενώ μίλησε και για τους τελικούς του Champions League σε Βερολίνο και Κάρντιφ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό