28.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ (SPD), έπειτα από έντεκα χρόνια στη θέση.

Εκτιμάται ότι το κρατιδιακό κοινοβούλιο θα εκλέξει ως διάδοχό της στις 10 Ιουλίου τον μέχρι σήμερα υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων του κρατιδίου, Αλεξάντερ Σβάιτσερ.

Η Μαλού Ντράιερ

Η κυρία Ντράιερ υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής τα προηγούμενα χρόνια, η εικόνα της ωστόσο υπέστη βαρύτατο πλήγμα μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της το 2021.

Εκείνη την εποχή παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησής της Ρότζερ Λέβεντς, αλλά η ίδια δεν ζήτησε ποτέ δημοσίως συγγνώμη από τους πολίτες.

Τώρα, παραιτείται ενάμιση χρόνο πριν από τις επόμενες κρατιδιακές εκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, η 63χρονη Μαλού Ντράιερ, η οποία εδώ και χρόνια έχει δημοσιοποίησει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της είναι πλέον πεπερασμένες, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει κουραστεί από την δουλειά της. «Οι μπαταρίες μου δεν φορτίζονται πλέον τόσο γρήγορα. Χρειάστηκε τώρα να συνειδητοποιήσω ότι οι δυνάμεις μου εξαντλούνται και ότι στο κρατίδιο αξίζει να αναλάβει κάποιος άλλος, με πολλές δυνάμεις, το αξίωμα», πρόσθεσε.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό