17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκαν ο CEO και ο CFO της Lordstown

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο διευθύνων σύμβουλος Steve Burns και ο οικονομικός διευθυντής Julio Rodriguez της Lordstown Motors, με τις παραιτήσεις τους να γίνονται άμεσα δεκτές και πλέον η εταιρία αναζητά τα άτομα που θα τους αντικαταστήσουν.
Μέχρι να συμβεί αυτό, η Angela Strand θα αναλάβει προσωρινά την θέση του CEO της εταιρίας, με την Lordstown Motors να δηλώνει πως οι αλλαγές είναι απαραίτητες λόγω της μετάβασης της εταιρείας από τη φάση της πρώιμης παραγωγής στη φάση της εμπορικής παραγωγής.

Ο Burns παραιτήθηκε μετά την έναρξη έρευνας εναντίον του για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον αριθμό των προπαραγγελιών (100.000), με το νούμερο που είπε να αποδείχτηκε πως ήταν ψεύτικο. Μάλιστα η έρευνα έδειξε πως η Lordstown Motors πλήρωσε μια εταιρία για να συγκεντρώσει περίπου 1.000 προπαραγγελίες.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τη δικηγορική εταιρεία Sullivan and Cromwell, ξεκίνησε τον Μάρτιο όταν η Hindenburg Research, η εταιρία που αποκάλυψε τα ψέματα της Nikola Motors, έκανε γνωστό πως η Lordstown έχει παραπλανήσει τους επενδυτές, τόσο για τη ζήτηση του Endurance, όσο και για τη παραγωγική της δυνατότητα.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρία δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει την παραγωγή του Endurance, επειδή δεν υπάρχουν στα ταμεία της τα απαιτούμενα χρήματα. Ειδικότερα, η εταιρία τονίζει πως τα χρήματα που διαθέτει δεν επαρκούν για τη χρηματοδότηση της παραγωγής σε εμπορική κλίμακα, κάτι που δημιουργεί μια “συνεχιζόμενη ανησυχία”.
Έως τα τέλη Μαρτίου η Lordstown είχε 587 εκατ. δολάρια στα ταμεία της, ενώ στα τέλη του περασμένου μήνα η εταιρία μείωσε τον στόχο της φετινής παραγωγής σε σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό