20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παραδεισένιες διακοπές με νερά σαν πισίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα νησί που σε αφήνει άφωνο με την ομορφιά του

Στις φημισμένες Κυκλάδες και τα μεγάλα νησιά τους που κατακλύζονται κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Εκεί υπάρχουν και οι μικρές Κυκλάδες.

Σε αυτά τα νησιά ξεχωρίζουν τα Κουφονήσια. Εκεί που το μπλε της θάλασσας, το λευκό των σπιτιών και το χρώμα των ανθισμένων αυλών μπλέκουν τόσο αρμονικά που νομίζεις ότι ξαφνικά μπήκες σε κάποιο πίνακα ζωγραφικής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει που να θες να το βρεις σε διακοπές και δεν το βρίσκεις στα Κουφονήσια. Πεντακάθαρα νερά, διάφανα σαν πισίνες στις παραλίες. Χρυσή άμμος που λαμπυρίζει κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Φιλόξενους κατοίκους που σε κάνουν να νιώθεις σαν οικογένεια. Γαστρονομία που σε ταξιδεύει σε γεύσεις που ούτε καν είχες φανταστεί.

Η Χώρα είναι μια μινιατούρα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσεις σε γραφικά σοκάκια με λευκούς τοίχους και ανθισμένες αυλές. Θα σε συνεπάρουν οι ήχοι και τα τραγούδια που ακούγονται ειδικά όσο βραδιάζει. Είναι η Χώρα που σου κλέβει την καρδιά και θες πάντα να επιστρέφεις, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Aν κάτι θα σε κάνει να μη θες να φύγεις από τα Κουφονήσια, αυτό είναι οι παραλίες τους. Ένα απέραντο γαλάζιο που ώρες-ώρες γίνεται διάφανο είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Εμείς έχουν ξεχωρίσει την παραλία Πόρι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες υστερούν. Απλώς το Πόρι είναι αυτό που λέμε παράδεισος.

Ξεχωρίζει επίσης και η παραλία Γάλα η οποία λόγω της θέσης της κάνει το νερό να αφρίζει σαν το Γάλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό