24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραίτηση «βόμβα» στην Ουκρανία: Εκτός κυβέρνησης ο ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, βαθαίνει η πολιτική κρίση στο Κίεβο με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης Ζελένσκι να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Μάλιστα, μεταξύ των υπουργών που αποχωρούν βρίσκονται και πολύ βαριά ονόματα όπως αυτό του Ντμίτρο Κουλέμπα, με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών να υποβάλλει σήμερα την παραίτησή του.

Ειδικότερα, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ υπέβαλε την παραίτησή του μέσω επιστολής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφάντσουκ σήμερα Τετάρτη (4/9).

Ο Στεφάντσουκ δήλωσε ότι το αίτημα παραίτησης θα συζητηθεί από τους νομοθέτες σύντομα, αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι γίνονται αλλαγές στην κυβέρνηση για την ενίσχυσή της και την επίτευξη των αποτελεσμάτων που χρειάζεται η χώρα.

Σημειώνεται πως χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Στρατηγικών Βιομηχανιών. Μετά και τις αποπομπές άλλων υπουργών το προηγούμενο διάστημα, σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων παραμένει κενό. Ο Ζελένσκι και οι πολιτικοί σύμμαχοί του αναμένεται ότι θα καλύψουν αυτές τις θέσεις πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αργότερα αυτόν τον μήνα, όπου ελπίζει ότι θα παρουσιάσει ένα «σχέδιο νίκης» στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό