18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρί Σεν Ζερμέν: Το δικό της «salary cap» στο φετινό παζάρι με μπάτζετ 80 εκατ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την πολυδάπανη ανανέωση του Κιλιάν Μπαπέ και την απώλεια του Αουρελιέν Τσουαμενί που υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να θέσει το όριο για τις φετινές της μεταγραφές στα 80 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη ξοδέψει τα 35 για τον Νούνο Μέντες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε για άλλη μια φορά τα κοντέρ στο μεταγραφικό παζάρι, αυτή τη φορά με το νέο συμβόλαιο που προσέφερε στον Κιλιάν Μπαπέ και με το οποίο τον «έδεσε» στον σύλλογο για άλλα τρία χρόνια. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή θα είναι και η μοναδική της υπέρβαση στη θερινή περίοδο, αφού σύμφωνα με την «Equipe» έχει ληφθεί η απόφαση να μπει «χαλινάρι» στα ποσά που θα ξοδέψει για μεταγραφές. Συγκεκριμένα; Στα 80 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη δαπανηθεί τα 35 για την οψιόν αγοράς του Νούνο Μέντες από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μετά και την αποτυχία να «κλέψει» από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης τον Αουρελιέν Τσουαμενί με 100 εκατομμύρια ευρώ και με την έλευση του Λουίς Κάμπος που επιμελείεται πλέον της μεταγραφικής στρατηγικής, οι Παριζιάνοι θα ακολουθήσουν πιο συνετή οικονομική στρατηγική, τουλάχιστον για φέτος.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις πωλήσεις, την μοναδική και απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεράσει το όριο των 80 εκατ. ευρώ. Διαφορετικά, όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο, το μπάτζετ της Παρί θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο δεδομένης και της αποζημίωσης στον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που όπως όλα δείχνουν θα δει πρόωρα την πόρτα της εξόδου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το… αυτοσχέδιο salary cap που πράττει η Παρί δεν έχει να κάνει με το Financial Fair Play και πρόκειται απλά για απόφαση της διοίκησης.

Το εναπομείναν μπάτζετ, λοιπόν, αναμένεται να διανεμηθεί για τις μεταγραφές ενός φουλ μπακ (ψηλά στη λίστα της ο Μάλο Γκούστο της Λυών), ενός φορ (ο Σκαμάκα της Σασουόλο στα υπόψιν) και ενός στόπερ, με βασικότερους υποψηφίους τον Μίλαν Σκρίνιαρ της Ίντερ και τον Σβεν Μπότμαν της Λιλ.

🚨🇫🇷 Según @lequipe, el PSG solo tiene 80 millones de euros para gastar en este mercado veraniego, de los cuales ya ha gastado 35 por Nuno Mendes

💸 El club parisino debe vender, si quiere aumentar el margen pic.twitter.com/aY0b4vyfwR

— BeSoccer (@besoccer_ES) June 9, 2022

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό