25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρέλαση… αθλητικών αστέρων στο Costa Navarino []

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… Costa Navarino. Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στα καλοκαιρινά πλάνα ελίτ αθλητών παγκοσμίως και όλα αυτά χάρη στην Μεσσηνία. Κριστιάνο Ρονάλντο, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νόβακ Τζόκοβιτς, αστέρες του γκολφ, της Formula 1, αλλά και… πρίγκιπες!

Back2Back αλά Κριστιάνο στην Νότια Πελοπόννησο

Προφανώς, είχαν προηγηθεί αρκετοί άλλοι αθλητές και sport events πριν την παρθενική έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μεσσηνία. Και λέμε «παρθενική», καθώς επισκέπτηκε την περιοχή κοντά στην Καλαμάτα δύο διαδοχικά καλοκαίρια, πράγμα σπάνιο για τον Ποστογάλο σταρ.

Ο λόγος για το Costa Navarino, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερα διαφορετικά θέρετρα μικτής χρήσης. Δεν του λείπει τίποτα. Πισίνες, κοντινή απόσταση από παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, μεγάλα διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ και δεν… συμμαζεύεται. Είναι υπερσύγχρονο. Είναι βραβευμένο. Είναι «στολίδι» της Νότιας Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα.

Ο Ρονάλντο πέρασε τις πρώτες του διακοπές εκεί τον Ιούνιο του 2018, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, υπέγραψε στην Γιουβέντους όντας στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο, η εθνική Πορτογαλίας αποκλείστηκε από το Μουντιάλ 2018, το οποίο διεξήχθει στην Ρωσία, με τον «CR7» να έρχεται απευθείας στην χώρα μας. Ο πλέον 39χρονος επιθετικός, έφτασε στο Costa Navarino με ιδιωτικό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Μαζί του ήταν η οικογένειά του και οι φίλοι του, όπως και η Ισπανίδα σύντροφός του, Χεορχίνα Ροντρίγκεθ. Τον Ιούνιο του 2019 επέστρεψε για έναν… δεύτερο γύρο στην Μεσσηνία.

«CR7» φαρδιά πλατιά σε κάθε επιταγή

Δεν έμεινε σε… χλωρό κλαρί. Παρά τα δρακόντεια μέτρα που είχαν ληφθεί, ένοικοι δωματίων «πάλευαν» για μία φωτογραφία με τον αστέρα του ποδοσφαίρου. Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν με «νύχια και με δόντια». Ούτε εκείνοι μπορούσαν να απαθανατίσουν μία στιγμή μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως, λόγω επαγγελματικής εχεμύθειας.

Ωστόσο, μερικοί Ιταλοί που εργάζονταν ως στελέχη της Allianz είχαν βάλει στόχο ζωής να βρεθούν κοντά στον Πορτογάλο. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του «CR7», το 2018, η είδηση για το συμβόλαιό του με την Γιουβέντους είχε… παραλύσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πολλά από τα στελέχη της ασφαλιστικής εταιρίας είχαν καταγωγή από το Τορίνο, όπου βρίσκεται η έδρα της «Γηραιάς Κυρίας» και είχαν αφηνιάσει με την έλευση του στην ομάδα που υποστηρίζουν. Για την ακρίβεια, τον ανάγκασαν… δις να εγκαταλείψει του δείπνου του, λόγω του σάλου, με τον ίδιο να είναι αρκετά κατανοητικός.

Ο Κριστιάνο δαπάνησε 56.000 ευρώ – μόνο για την διαμονή του – σύμφωνα με την «El Espanol». Έμεινε σε μία σουίτα 630 τετραγωνικών μέτρων και άφησε περίπου 20.000-25.000 ευρώ φιλοδώρημα. Ζήτησε από την διοίκηση να τα μοιράσει ισόποσα και στα δέκα άτομα που του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, πράγμα που σημαίνει πως έλαβε από 2.000 έως 2.500 ευρώ ο κάθε ένας. Για την ιστορία, σε κάθε χρεωστική επιταγή που λάμβανε για την κατανάλωσή του στο Costa Navarino, υπέγραφε ως «CR7». Επιπλέον, ενδιαφέρθηκε ακόμη και να αγοράσει ένας μέρος του «Costa Navarino Residences», αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται να μην πραγματοποιήθηκε.

Με Κροος, Ανιέλι, Σάρι και… Δέλλα

Η σουίτα στην οποία διέμενε, ονομαζόταν «Βίλα Μεθώνη». Πρώτα την επισκέφτηκε… αστραπιαία ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με την σύζυγό του, Ντενίζ Ακανίν, το 2018. Στο εν λόγω ραντεβού, λέγεται πως οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες ανάμεσα στον Ρονάλντο και στην «Vecchia Signora». Μάλιστα, και ο Μαουρίτσιο Σάρι, τότε προπονητής της ιταλικής ομάδας, έσπευσε να πατήσει επί ελληνικού εδάφους για μιλήσει με την νέα του μετεγγραφή. Οι επισκέψεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Τόνι Κροος έδωσε και εκείνος το «παρών», μαζί με την γυναίκα του και τον μεγάλο τους γιό.

Το 2019 όμως, είχε την πραγματική… συνάντηση κορυφής. Ο Τραϊανός Δέλλας βρέθηκε και εκείνος στο Costa Navarino. Ο πρώην αμυντικός είχε ξανά έρθει σε επαφή με τον Κριστιάνο Ρολάντο, το 2004, όταν η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε στο πάνθεον του Euro. Μάλιστα, η «γαλανόλευκη» υπέταξε την Πορτογαλία στον τελικό, μέσα στην έδρα των Ιβήρων, χαρίζοντας αυτό το μοναδικό στιγμιότυπο με τον νεαρό τότε «CR7» να έχει… μπήξει τα κλάμματα.

Έτσι, ο ένας εκ των θρύλων του έπους του 2004, βγήκε μία φωτογραφία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την οποία ανάρτησε την πλατφόρμα του Instagram. Η λεζάντα που συνόδευσε την δημοσίευση ήταν η εξής: «Τον πέτυχα μετά από 15 χρόνια. Εδώ που τα λέμε, ευτυχώς που δεν θα παίξει στις 4 Ιουλίου αντίπαλος μας @gr_legends_2004 (σ.σ. φιλική αναμέτρηση με τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση του Euro2004) γιατί όπως βλέπετε είναι σε… καλή κατάσταση».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Μάρκο Σιμόνε και… ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Το 2016, το «All Star Team for the Children» φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ίδρυμα που δημιούργησε ο Πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος. Μάλιστα, την προτροπή για την διεξαγωγή του event στο Costa Navarino πραγματοποίησε ο Κώστας Μαστοράκης. Ο Έλληνας project manager είχε αναλάβει το έργο του «γαλαζοαίματου» Μονεγάσκου και του Μάουρο Σέρα, άλλοτε άσος της Formula 1 και νυν συνιδρυτής του «All Star».

Το παρών έδωσαν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητής 24 τίτλων Grand Slam στο τένις, και ο Μάρκο Σιμόνε, δις πρωταθλητής Champions League με την Μίλαν.

ΝΒΑ και Giannis στο… Costa Navarino

Αρχής γενομένης, το «NBA Basketball School» έχει την τιμητική του στην Μεσσηνία. Τον περασμένο Μάιο, o Λούις Σκόλα και η Τίτσα Πενιτσέιρο μοιράστηκαν τα μυστικά του μπάσκετ με τους μικρούς παίκτες. Αυτές τις μέρες, 23 με 26 Ιουνίου, ο Ντομινίκ Γουίλκινς επισκέφθηκε ξανά την χώρα μας. Ο εννιά φορές NBA All-Star και πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό AKTOR το 1996 είναι και εκείνος δίπλα στα παιδιά που ανακαλύπτουν τον κόσμο της καλαθοσφαίρισης. Τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί για τρίτη φορά σε έναν χρονό το σχολικό NBA, με καλεσμένο τον Μάικλ Μπράντλεϊ, άλλοτε NBAer.

Ωστόσο, η υπέρλαμπρη φιέστα για την κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου, θα διεξαχθεί δια χειρός… Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς και πρωταθλητής NBA 2021, θα παντρευτεί με την μητέρα των παιδιών του, Μαράια Ρίντλσπριγγερ φέτος τον Σεπτέμβρη, στο Costa Navarino. Νωρίτερα όμως, θα παλέψει με την Εθνική μας ομάδα για ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αν πετύχουμε θα «πετάξει» για Γαλλία, πριν ανταλλάξει όρκους με την αγαπημένη του.

Ήδη πραγματοποιούνται πυρετώδεις προετοιμασίες για τον γάμο. Στις 30 Αυγούστου, θα λάβει χώρα στην Μεσσηνία ένα «White Party», στο οποίο όλοι οι καλεσμένοι θα είναι ντυμένοι στα λευκά, με κομμάτια του Έλληνα μετρ υψηλής ραπτικής, Γεώργιου Παπαδόγαμβρου. Την επόμενη μέρα, θα διεξαχθεί το «Nigerian Party», με παραδοσιακές ενδυμασίες της χώρας από όπου κατάγεται ο «Greek Freak». Την τρίτη και τελευταία ημέρα, την 1η Σεπτέμβρη δηλαδή, θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο.

Η λίστα των προσκεκλημένων είναι μακροσκελής – σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες -. Θα είναι πλούσια με celebrity ελληνικού και παγκοσμίου βεληνεκούς. Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην Ελλάδα θα δώσουν οι Λεμπρόν Τζέιμς, Κιλιάν Εμπαπέ και Σερένα Γουίλιαμς.

Ο Γιάννης είναι μαζί με την Μαράια από το 2016 και έχουν τρία παιδιά. Τον Λίαμ, τον Μάβερικ και την Εύα. Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν τον Σεπτέμβρη του 2023 και έναν χρόνο ακριβώς μετά από την πρόταση του Έλληνα μπασκετμπολίστα, θα παντρευτούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό