16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρέλαβε ο υπηρεσιακός υπουργός Φ. Σπυρόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Δικαιοσύνης η τελετή παράδοσης – παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Κώστα Τσιάρα και του υπηρεσιακού υπουργού Φίλιππου Σπυρόπουλου.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και ότι διαδέχομαι στο υπουργείο εσάς, που είναι γνωστό το πόσο καταξιωθήκατε με το νομοθετικό, αλλά και το διοικητικό έργο σας, με άξιες επιλογές δικαστών στη λεγόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης, γιατί στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν ηγέτες, υπάρχουν δικαστές» είπε ο κ. Σπυρόπουλος, απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό κι ευχήθηκε να συνεχιστεί το έργο και στην επόμενη πολιτική κυβέρνηση, που θα έχει την ευθύνη.

«Σπουδαιότερο πράγμα από την πολιτική δεν υπάρχει. Εκεί συμμαζεύεται η φιλοσοφία, η τέχνη, η επιστήμη, τα πάντα. Το σημαντικότερο είναι αυτό το “προσέταιρον” της πολιτικής που δίνει την ελπίδα σε όλους τους άλλους θεσμούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο κ. Τσιάρας συνεχάρη τον νέο υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζοντας τη χαρά του που παραδίδει το υπουργείο σε έναν «εκλεκτό κατά γενική ομολογία καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου».

Αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της τελευταίας τετραετίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «η προσπάθεια ήταν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης όλων των συνθηκών, όλων των δεδομένων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα». Σε επίπεδο νομοθετικό, συνέχισε ο κ. Τσιάρας, όπου ψηφίστηκαν 30 νομοσχέδια, σε επίπεδο ενίσχυσης όλων των διαδικασιών με βασική προτεραιότητα την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι στο τέλος του 2025 η Δικαιοσύνη θα είναι απολύτως ψηφιακή. Και στο επίπεδο των υποδομών, με τον προγραμματισμό της κατασκευής επτά νέων δικαστικών μεγάρων στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και δυο νέων στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς και στην ενίσχυση της ίδια της λειτουργίας της Δικαιοσύνης με ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Σπυρόπουλος τη διετία 1990 – 1992 είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με υπουργό Δικαιοσύνης τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό