18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παράταση της προθεσμίας για διαβίβαση δεδομένων στο myDATA

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Η διαβίβαση των στοιχείων θα πραγματοποιείται έως τις 15 Ιουνίου 2022, αντί της 27ης Μαΐου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Την παράταση ζητουσε  με επιστολή του προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας. προκειμένου να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις και οι λογιστές – φοροτεχνικοί στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση, «μετά την ανάρτηση του τρόπου διαβίβασης των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων και της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2021, σε συνδυασμό με τα προβλήματα απεικόνισης των διαβιβάσεων που έχουν προκύψει με το Συνοπτικό βιβλίο στην πλατφόρμα, και τα προβλήματα διαβίβασης που υπάρχουν από τις μικρές εταιρείες με πεπαλαιωμένα προγράμματα πληροφορικής, είναι ανέφικτη και αδύνατη για τις επιχειρήσεις η εμπρόθεσμη διαβίβαση των εσόδων στην πλατφόρμα.

Επιπλέον σημείωνε πως «με τη διαρκή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, μέσω της ομάδας εργασίας ΟΕΕ – ΑΑΔΕ, ο Φορέας μας έγκαιρα ενημέρωσε, για το πρόβλημα της διαβίβασης των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων και της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2021 στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA και την ανάγκη να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία διαβίβασής τους έως το τέλος του έτους».

Αίτημα για παράταση είχε καταθέσει στις 23 Μαΐου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό