20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παράταση για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και υπογραφών

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η αύξηση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αποφασίστηκε να παραταθούν οι προθεσμίες.

Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση η επιτροπή καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε να γίνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων και υπογραφών μέχρι την Πέμπτη (στις έξι το απόγευμα). Η ανακήρυξη των υποψηφίων  θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Υπενθυμίζεται  πως πριν ανακοινώσει την απόσυρση της από την  εσωκομματική «κούρσα» η Φώφη Γεννηματά για λόγους υγείας, είχαν ήδη θέσει υποψηφιότητα  οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος,  Χάρης Καστανίδης. Την Πέμπτη εκδήλωσαν ενδιαφέρον ο  Παύλος Γερουλάνος  και ο Βασίλης Κεγκέρογλου και σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης. 

Υπενθυμίζεται πως όσοι ετοιμάζονται να κατέβουν στην εσωκομματική διαδικασία  θα πρέπει να έχουν από 5.000 υπογραφές. Η σχετική προθεσμία θεωρητικά  έληγε σήμερα , ωστόσο οι  Π. Γερουλάνος,  Β. Κεγκέρογλου και Π. Χρηστίδης ζήτησαν παράταση για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές. 

Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 12 του μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό