29.5 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Παράσυρση 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών: Τη χτύπησε και τρίτο αυτοκίνητο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα σοκαριστική αποκάλυψη ήρθε στη δημοσιότητα για το τροχαίο με την παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονης στη λεωφόρο Αθηνών τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η κοπέλα βρισκόταν επί αρκετά λεπτά στο οδόστρωμα τραυματισμένη και μέσα στα αίματα και χωρίς τις αισθήσεις της με τους δεκάδες οδηγούς που περνούσαν από τον κεντρικό δρόμο να επιδεικνύουν πρωτοφανή αναλγησία και αδιαφορία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανήλικη η οποία τα προηγούμενα 24ωρα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διέφυγε τον κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει η Ελληνική Αστυνομία αναζητείται ο οδηγός ενός οχήματος χρώματος ασημί που την παρέσυρε και την εγκατέλειψε αλλά και ένας άλλος οδηγός ενός δεύτερου οχήματος, μαύρου χρώματος, το οποίο την χτύπησε ξανά ενώ ήταν στο έδαφος. 

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, αναζητείται και τρίτος οδηγός που χτύπησε την κοπέλα και την εγκατέλειψε. 

«Αναζητούμε αυτόν που παρέσυρε την 17χρονη αλλά και αυτούς που πέρασαν και δεν σταμάτησαν να την βοηθήσουν επί δέκα λεπτά. Η κοπέλα βρισκόταν πεσμένη στο οδόστρωμα για δέκα λεπτά. Κανένα από τα διερχόμενα οχήματα δεν σταμάτησε για να τη βοηθήσει, ενώ η αστυνομία αναζητά τους οδηγούς και των τριών αυτοκινήτων που χτύπησαν το κορίτσι και δεν σταμάτησαν για να το βοηθήσουν.

Η 17χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται. Ούτε η ίδια μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία ώστε να υποδείξει τον βασικό κατηγορούμενο για την παράσυρση της στην άσφαλτο. Είναι μια εγκληματική ενέργεια αλλά υπάρχουν και αυτοί οι ασυνείδητοι που επί 10 λεπτά αφήνουν αβοήθητο το παιδί στον δρόμο μέχρι που κάποιος σταματά και καλεί αστυνομία και ΕΚΑΒ», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε «Ζητούμε από οποιονδήποτε πολίτη βρέθηκε στο σημείο και γνωρίζει κάτι, έστω και ανώνυμα να δώσει πληροφορίες καλώντας στην Άμεση Δράση. Προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε όλα τα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα από το παιδί, και δεν είναι ξεκάθαρα τα πλάνα για το εάν έστω κάποιος ακουμπά το σώμα της 17χρονης με το αυτοκίνητό του, στοματά και στην συνέχεια αλλάζει πορεία. Αναζητούμε και τα αυτοκίνητα που πέρασαν και δεν σταμάτησαν να βοηθήσουν την κοπέλα», συμπλήρωσε.

«Είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι ασυνείδητοι που δεν την βοηθούν, ονομάζεται στον ΠΚ ως «παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής» είπε κλείνοντας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο αυτοκίνητο ήταν χρώματος ασημί, με σχάρα στην οροφή και το δεύτερο, που χτύπησε το κορίτσι ενώ βρισκόταν στο οδόστρωμα πεσμένο, ήταν μαύρο. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτη μάρτυρα, που επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση, στο ασημί αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα και μετά την παράσυρση προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο καπό, τον ανεμοθώρακα και τον αριστερό καθρέπτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών

«Την Τετάρτη 26-6-2024 και περί ώρα 05.20’, επί της Λεωφ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Ηρακλείτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Περιστερίου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης ανήλικης πεζής, με εμπλεκόμενα -2- Ι.Χ.Ε. οχήματα άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, τα οποία κινούνταν επί της Λεωφ. Αθηνών με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο και παρέσυραν διαδοχικά την ως άνω πεζή, η οποία διέσχιζε τη Λεωφ. Αθηνών με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά σε σχέση με την πορεία των οχημάτων.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της ως άνω πεζής, ενώ οι οδηγοί και των -2- εμπλεκόμενων οχημάτων εγκατέλειψαν τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να δώσουν την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στην παθούσα και χωρίς να ειδοποιήσουν την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό