Home Lifestyle Παράνομη εταιρεία αλλά και γάμο, αρχίζει απόσυρση (προσώπων όχι ΙΧ)

Παράνομη εταιρεία αλλά και γάμο, αρχίζει απόσυρση (προσώπων όχι ΙΧ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπερδραστήριος αποδεικνύεται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, που εξήγγειλε δύο έρευνες με ευρύτερο ενδιαφέρον. Η πρώτη αφορά τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού τα οποία αξιοποίησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου. Η δεύτερη είναι η υπόθεση του προέδρου Σύριζα Στεφ. Κασσελάκη ο οποίος διαθέτει εταιρεία στο εξωτερικό η οποία δάνεισε το κόμμα του ενώ απαγορεύεται σε βουλευτές αλλά και αρχηγούς κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Βέβαια το θέμα των email που έστειλε η ευρωβουλευτής κ. Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες, ενόψει των ευρωεκλογών, δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα. Τόσο γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης κοντεύουν να το κάνουν σημαία με την υπερπροβολή του όσο και γιατί ενεπλάκη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που θα καλέσει την κ. Ασημακοπούλου να εξηγήσει που βρήκε τα mail. Και αν δεν πεισθούν τα μέλη της, βλέπω βαριά – χρηματική – καμπάνα.

Ρώτησα, αρμοδίως, αν το θέμα δημιουργεί πρόβλημα στην επανένταξη της ευρωβουλευτού στο ψηφοδέλτιο του Ιουνίου. Προς το παρών μου είπαν δεν τίθεται θέμα. Αυτό το «προς το παρών» με προβλημάτισε. Πάντως στο θέμα είναι πιθανόν να εμπλακεί και το Ευρωκοινοβούλιο, μια και όπως και λέγεται ετοιμάζονται να το ενημερώσουν επισήμως βουλευτές του Σύριζα, δηλ. ο πολυλογάς Κ. Αρβανίτης.

Θύμωσε ο πρόεδρος

Μια και είπα Αρβανίτης, να μην ξεχάσω να σας πω ότι η ενθουσιώδης δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο ίδιος συνέγραψε ένα άρθρο από την καταδίκη της χώρας από το ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα εκείνο με το οποίο η χώρα απειλείται με περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεν άρεσε καθόλου στον κ. Κασσελάκη και τους συνεργάτες του.

Και όπως μου λέει άνθρωπος που κινείται στην Κουμουνδούρου, αν έπρεπε να ανακοινώσει σήμερα-αύριο το ευρωψηφοδέλτιο τον Αρβανίτη δεν τον έβλεπα μέσα. Ίσως, μετά από κανένα μήνα να έχουν αμβλυνθεί οι αντιδράσεις του προέδρου». Βέβαια, όπως μου λέει ο ίδιος άνθρωπος, ο μπασκετμπολίστας Ν. Παππάς, που έκανε τις γνωστές, με Πολάκειο ύφος δηλώσεις, δεν βλέπω να γλυτώνει εύκολα τον αποκλεισμό από το ευρωψηφοδέλτιο, στο οποίο κάποιοι του είχαν υποσχεθεί ότι θα είναι.

Άρχισε η απόσυρση

Ορισμένες εξελίξεις στο «ευρύτερο πολιτικό-κοινωνικό-θρησκευτικό πεδίο», είναι πιθανόν να βγάλουν ένα υψηλό πρόσωπο της πολιτικής, εκτός των σχεδιασμών του πρωθυπουργού για το τέλος αυτού του έτους, μου λέει άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει τις σκέψεις του κ. Μητσοτάκη. Υπήρχαν ήδη προβληματισμοί στο περιβάλλον του πρωθυπουργού για το αν «βολεύει πολιτικά» η εκ νέου πρόταση του συγκεκριμένου προσώπου, τώρα φαίνεται ότι γίνονται περισσότεροι…..

Οριστικές αποφάσεις για το θέμα, δεν βλέπω σύντομα, αλλά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα παίξει και αυτό τον ρόλο του. Αν δηλαδή θεωρηθεί πως υπάρχει μεγάλη διαρροή προς τα δεξιά, ασχέτως εκλογικού ποσοστού, βλέπω η πλάστιγγα να γέρνει προς πρόσωπο που μπορεί να έχει διείσδυση στο χώρο αυτό (έχει γίνει και ευγενική βολιδοσκόπηση). Εν αναμονή λοιπόν, γιατί το παιχνίδι είναι σύνθετο.

Σήμερα γάμος γίνεται

Πρόβλημα μου λένε, προέκυψε με τον προγραμματιζόμενο γάμο Κασσελάκη-Μακμπέθ τον Αύγουστο (28 για την ακρίβεια) στα Χανιά, όπως σας ενημέρωσα ήδη. Μην φανταστείτε πρόβλημα μεταξύ του ζευγαριού. Νομικό είναι το ζήτημα. Το άρθρο 9 του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προβλέπει ότι «Γάμοι Ελλήνων που τελέστηκαν στο εξωτερικό με πρόσωπα του ίδιου φύλου πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος σύμφωνα με το δίκαιο του τόπου τέλεσής τους θεωρούνται υποστατοί από τη στιγμή που έγιναν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Άρα, ο κ Κασσελάκης, που όπως μας έχει ενημερώσει παντρεύτηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, δεν μπορεί να παντρευτεί πάλι μια και ο γάμος, αναγνωρίζεται (γιαυτό έγινε ο νόμος). Εξάλλου, πριν παντρευτεί ο πρόεδρος του Σύριζα, θα πρέπει να υπογράψει δήλωση που προβλέπει ο νόμος 1354, σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι παντρεμένος και αν είναι αλλοδαπός (ο Τάιλερ στην συγκεκριμένη περίπτωση) βεβαίωση του προξένου της χώρας του στην Ελλάδα ότι δεν έχει κώλυμα γάμου. Έτσι λοιπόν, ή δεν είχε γίνει επίσημος γάμος (νομικά) στις ΗΠΑ και μπορεί να γίνει στην Ελλάδα και μας κορόιδεψαν, ή τελικά δεν θα γίνει (νομικά) γάμος αλλά μόνον γλέντι γάμου Κρητικό, οπότε δεν χρειάζονταν τα περί γάμου και απλώς μας δουλεύουν. Φαίνεται ότι εκτός από την εταιρεία μπορεί να είναι παράνομος και ο… γάμος!

Μη μου μιλάτε

Να προσέχουν πως και από που συνομιλούν και κυρίως να μην λένε στα τηλέφωνα ή σε μη ελεγχόμενους χώρους, πράγματα που έχουν σχέση με τις συνεννοήσεις των ελληνικών δυνάμεων με τις ευρωπαϊκές και νατοϊκές, ζήτησαν οι αρμόδιοι του ΓΕΕΘΑ από όσους αξιωματικούς εμπλέκονται είτε στις συνεννοήσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας και των συστημάτων που η χώρα μας έστειλε η θα στείλει εκεί αλλά και όσους εμπλέκονται σε νατοϊκές επιχειρήσεις κάθε είδους. Αυτό έγινε μετά την υποκλοπή από την Ρωσία, συζητήσεων ανωτάτων Γερμανών στρατιωτικών σε σχέση με την σύγκρουση στην Ουκρανία. Βέβαια, παρόμοια οδηγία είναι πάγια, αλλά μια υπενθύμιση δεν βλάπτει, μια και οι καιροί είναι πονηροί…

Ρωσική προπαγάνδα

Μια και είπα Ρωσία, να σας ενημερώσω ότι ακόμα και στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην Μόσχα (όσα έχουν μείνει) ξαφνιάστηκαν προχθές, όταν άκουσαν Έλληνα ανταποκριτή στην Ρωσική πρωτεύουσα να κάνει μακροσκελή ερώτηση στην εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ερώτηση που ήταν καταφανέστατα επιθετική για την χώρα μας και βεβαίως «έδινε» πάσα στην κ Ζαχάροβα , να «τα ψάλει» πάλι στην Αθήνα. Βέβαια, και στην Αθήνα οι εντυπώσεις ήταν πολύ κακές, έστω και αν όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ανταποκριτής «κάνει παιχνίδι», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, διπλωμάτης, που έχει γνώση των στην Μόσχα προσώπων και καταστάσεων, αναρωτιόταν, ακούγοντας την μακροσκελή και προετοιμασμένη απάντηση της εκπροσώπου της Ρωσικής κυβέρνησης, αν κάποιος είχε δώσει από πριν την ερώτηση στην κ. Ζαχάροβα για να προετοιμασθεί ή αν η κ. Ζαχάροβα είχε δώσει την ερώτηση, ώστε να απαντήσει όσα ήθελε. Το χειρότερο είναι ότι ορισμένα μέσα «έπαιξαν δυνατά» την συγκεκριμένη απάντηση….

Άλλα μου λεν τα μάτια σου

Μπορεί να έχουν περάσει τόσες μέρες από την ψήφιση του νομοσχέδιου για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, αλλά κάποιες αντιδράσεις σε κόμματα δεν λένε να καταλαγιάσουν.

Για παράδειγμα, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να συζητούν το ότι η γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, εκ Λαρίσης, τους έπαιρνε τηλέφωνο και τους ζητούσε να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου και παράλληλα τους ζητούσε «να ενημερώσουν τον πρόεδρο ότι τους πίεσε για το θέμα». Η ίδια βέβαια, απείχε από την συγκεκριμένη ψηφοφορία, για εκλογικούς (διάβαζε σταυροφορίας) λόγους!

Υπομονή στις στάσεις

Σας έλεγα προ ημερών για το «ελληνικό δράμα» με τα αστικά λεωφορεία, τα οποία έρχονται, αλλά …δεν τα βλέπουμε. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι τα οχήματα της πρώτης «φουρνιάς» έφτασαν την περασμένη εβδομάδα (110 για τη Θεσσαλονίκη και 140 για την πρωτεύουσα), αλλά μέχρι να βγουν στους δρόμους για μεταφορικό έργο θα χρειαστεί καιρός. Και ο λόγος είναι ότι κατ’ αρχήν πρέπει να εκτελωνισθούν και στη συνέχεια να εγκατασταθούν τα συστήματα τηλεματικής και διαχείρισης εισιτηρίων. Πιο «βαρύ» το έργο για τα αμαξοστάσια όπου θα πρέπει να ολοκληρωθεί το σύστημα υποστήριξης για τους νέους τύπους, αλλά και οι φορτιστές, με δεδομένο ότι τα περισσότερα από τα νέα λεωφορεία είναι ηλεκτροκίνητα. Αν δεν ενημερώθηκα λάθος, στην πρώτη φάση τα λεωφορεία θα φορτίζονται από συστήματα βραδείας φόρτισης μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια των ταχυφορτιστών. Οπότε και αντιλαμβάνεστε ότι θα χρειαστεί …υπομονή.

Η υπομονή περιλαμβάνει πιθανότατα και τις ανανεώσεις των συμβάσεων με τα ΚΤΕΛ που στο μεταξύ θα εκτελούν τα δρομολόγια. Αν πληροφορούμαι ορθώς, μόνο για τα δρομολόγια της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, αυτό θα κοστίσει 28 εκατ. ευρώ για φέτος. Αχ… βαρύ το φορτίο που άφησε ο πρώην υπουργός και ο Χρήστος Σταϊκούρας, τρέχει να τα μπαλώσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version