21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Παράθυρο» να επιστρέψει στην Αυστραλία πριν τα 3 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

O αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αυστραλία νωρίτερα από ό,τι αναμένεται μετά την ακύρωση της βίζας και την απέλασή του, όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον. 

Με βάση τη νομοθεσία της Αυστραλίας για τη μετανάστευση, που είναι από τις πιο σκληρές παγκοσμίως, κανονικά δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί στον Τζόκοβιτς νέα βίζα πριν περάσουν τρία χρόνια. Ωστόσο ο Μόρισον εξήγησε πως θα μπορούσε να του επιτραπεί η είσοδος νωρίτερα «υπό τις σωστές συνθήκες». 

«Η απαγόρευση ισχύει για περίοδο τριών ετών, αλλά υπάρχει μία ευκαιρία να επιστρέψει κανείς υπό τις σωστές συνθήκες. Αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί εν καιρώ» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

Όπως σχολιάζει το BBC η επισήμανση αυτή αφήνει ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο για συμμετοχή του Σέρβου πρωταθλητή στο Australian Open της επόμενης χρονιάς. 

Σημειώνεται ότι ο Τζόκοβιτς έφτασε σήμερα αεροπορικώς στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  Η άδοξη αποχώρησή του από την Αυστραλία, ενώ προσδοκούσε να κατακτήσει για δέκατη φορά τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, με άλλα λόγια τον 21ο του τίτλο Γκραντ Σλαμ, ρεκόρ, έβαλε τον επίλογο σε ένα σίριαλ ένδεκα ημερών, με πολιτική και διπλωματική χροιά, με φόντο την εναντίωση στον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό