31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

«Παράθυρο» για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θα λάβουμε υπόψη μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει ακριβύνει, θα κάνουμε τα δέοντα σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του ΦΠΑ» είπε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο Πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης, άγνωστο για πόσο, του ΦΠΑ στον χαμηλό συντελεστή του 13%. 

Ο ίδιος πάντως έσπευσε να προσθέσει πως όταν η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, η μείωση δεν πέρασε και στην τιμή του. 

Ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν πρόσθετοι περιορισμοί για τη βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) όχι όμως οριζόντια σε όλη τη χώρα αλλά στις περιοχές όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη δραματική αύξηση των ενοικίων. 

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η κυβερνητική πρωτοβουλία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές θα νομοθετηθεί πριν από το τέλος του έτους. «Για να νομοθετηθεί πρέπει να έχουμε 200 ψήφους και εδώ δε νομίζω ότι μπορεί να έχει κάποιος άλλοθι και να κρυφτεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση ή τροποποίηση του μπόνους. 

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «σε αυτό τέμνονται οι χειρότερες εποχές του προγράμματος Θεσσαλονίκης και του ‘λεφτά υπάρχουν’ του Γιώργου Παπανδρέου».

«Εδώ θα μείνω» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός για τα σενάρια που τον στέλνουν σε υψηλή θέση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. «Συμπάσχω με τους καλούς φίλους που θέλουν με μία κλωτσιά να φύγω για την Ευρώπη. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι ζήτημα αρχής» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό