21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπανικολάου στο Gazzetta: «Να είμαστε ταπεινοί, το μυαλό στο κεφάλι μας» ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε σε μία λέξη: Ταπεινότητα. Το στοιχείο που πρέπει να έχει η Εθνική ομάδα ενόψει του EuroBasket 2022.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα φορέσει για άλλη μία φορά τα «γαλανόλευκα». Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη φορά. Στο άκουσμα της λέξης «βετεράνος» στο πρόσωπό του σχηματίστηκε ένας μορφασμός. Το πέρασμα των ετών, αλλά και όσα έχει καταφέρει.

Ο ένας από τους τρεις «Παπ» της Εθνικής ομάδας (οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης οι άλλοι δύο) μίλησε στο Gazzetta για το επικείμενο EuroBasket.

Ο ίδιος έχει έτοιμη τη συνταγή της (όποιας) επιτυχίας. Η οποία ξεκινάει από την ίδια την Εθνική και καταλήγει σε μία λέξη: Ταπεινότητα.

«Το ατού της ομάδας; Η ταπεινότητα. Να είμαστε ταπεινοί, για να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Να μην έχουμε το μυαλό πάνω από το κεφάλι, να ξέρουμε τις ικανότητές μας, αλλά και να τις σεβόμαστε. Να μην τις υποτιμάμε, να μην τις υπερεκτιμάμε», ήταν τα λόγια του στο Gazzetta.

Και παράλληλα, εξήγησε ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η εικόνα της Ελλάδας. Και όχι ο (κάθε) αντίπαλος, όταν τον ρωτήσαμε για την παρουσία παικτών στο τουρνουά, όπως ο Νίκολα Γιόκιτς ή ο Λούκα Ντόντσιτς.

Οι προπονήσεις και ο… βούρδουλας

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε για το ρόστερ που πρόκειται να σχηματιστεί, εξηγώντας πως «η αίσθηση είναι ότι έχουμε παίκτες στην καλύτερη ηλικία, σε πολύ καλή ηλικία και σε καλό ρυθμό και κατάσταση. Όλο αυτό δίνει μία ωραία αίσθηση. Μόνο κέρδος είναι αυτό».

Παράλληλα, στάθηκε στο έργο που έχει να επιτελέσει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, με τους παίκτες «να δείχνουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και προσήλωσης. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε και πατάμε καλά μέσα στις τέσσερις γραμμές, τόσο πιο κακά πατάμε, τόσο πιο γρήγορα θα αφομοιώσουμε αυτό που θέλει ο προπονητής από εμάς και τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα στο παρκέ. Δεν χρειάστηκε να είναι κάποιος με τον… βούρδουλα».

Οι περισσότεροι διεθνείς μιλούν για τις υψηλής ποιότητας προπονήσεις. Οι οποίες έχουν παίκτες επιπέδου EuroLeague και NBA.

«Η προπόνηση είναι ο μοναδικός τρόπος βελτίωσης. Όταν υπάρχει αυτό το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, βοηθάει και η ομάδα γίνεται καλύτερη. Βγαίνει αγωνιστική ένταση και μας αρέσει πολύ. Αυτό θέλουμε, την κόντρα και τον ανταγωνισμό», παραδέχεται ο Παπανικολάου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό