19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπακωνσταντίνου: Ο… μετρ των deals

Ειδήσεις Ελλάδα

Έτοιμος για το επόμενο μεγάλο deal φαίνεται ότι είναι ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Ideal Holdings, ο οποίος από το 2021 έχει… αναγεννήσει και μετασχηματίσει πλήρως την εισηγμένη.

Μόλις πρόσφατα, ο έμπειρος manager επιβεβαίωσε την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει εντός των προσεχών μηνών σε νέα εξαγορά, η οποία αυτή τη φορά θα δραστηριοποιείται σε μη γνώριμο κλάδο. Δηλαδή εκτός της Πληροφορικής και του Λιανεμπορίου.

Το «μυστικό» και το… μπαμ Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

Το όνομα της εταιρείας – στόχου παραμένει ως επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο, μια ματιά στο ιστορικό του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια συνήθη πρακτική. Ακριβώς το ίδιο είχε πράξει και πέρυσι, όταν αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% της Άττικα Πολυκαταστήματα έναντι 100 εκατ. ευρώ.

Το 2022, δε, ο πρόεδρος της Ideal Holdings, αφού είχε εξασφαλίσει σημαντική ρευστότητα από την πώληση των αναψυκτικών Three Cents στην Coca – Cola HBC, προέβη αμέσως στην εξαγορά του 100% της BYTE, του 100% της Netbull και του 75% της Coleus Packaging (ελέγχεται από την Αστήρ Βυτογιάννης).

Φέτος, όπως και αναμενόταν, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου συνέχισε τις… εκπλήξεις, καθώς πριν λίγους μήνες επιβεβαίωσε την πώληση της Αστήρ Βυτογιάννης (κατασκευάζει καπάκια) έναντι εταιρικής αξίας 136 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη ημέρα

Έχοντας μια ισχυρή δύναμη πυρός, η οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ, ο επικεφαλής της Ideal έσπευσε στα τέλη Ιουλίου να αποκτήσει το 75% της BlueStream, ενισχύοντας περαιτέρω το αποτύπωμά της στον κλάδο της Πληροφορικής.

Και τώρα η εισηγμένη, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται για το επόμενο «χτύπημα», διεισδύοντας σε κάποιον νέο κλάδο και πετυχαίνοντας την περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της. Και μάλιστα, δεν αποκλείεται το deal να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, αν πιστέψουμε τα όσα γράφονται και λέγονται.

Όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να αποτυπωθούν και στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, όπου η μετοχή σήμερα απέχει περίπου 11% από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν έφθασε έως τα 6,7 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό) και τα 321 εκατ. ευρώ (σε όρους αποτίμησης).

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό