25.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΠΑΟΚ 1-2: Το πιο «γλυκό» πρωτάθλημα μέσα στο «Χαριλάου» για τον ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη φορά στην ιστορία του κερδίζοντας μέσα στο σπίτι του «αιώνιου» αντιπάλου του Άρη 2-1 με μια φοβερή εμφάνιση και εκπληκτικά γκολ.

Ο «Δικέφαλος» τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον Τόμας (30′) και Τάισον (62′) να «βαφτίζονται» οι… χρυσοί σκόρερ του αγώνα. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε ο «Δικέφαλος» από το 78ο λεπτό μετά την αποβολή του Μιχαηλίδη. Ισοφάρισε προσωρινά ο Άρης στο 47′ με αδιανόητη γκολάρα του Μορόν.

Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ σε ένα «κλειστό» ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε πολύ χαμηλό… τέμπο. Οι παίκτες και των δύο ομάδων, δεν ρίσκαραν για επιθετικές προσπάθειες. Με το πρώτο 10ο λεπτό του αγώνα να περνάει χωρίς κάποια φάση στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και ο Άρης περίμενε για να βγει σε μια κόντρα επίθεση. Πρώτη φάση ήρθε στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σβαμπ να κάνει το γέμισμα και τον Τάισον να εκτελεί με το κεφάλι αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δεκαπέντε λεπτά αδράνειας ακολούθησαν αργότερα, για να έρθει ο ΠΑΟΚ όπου κατάφερε να «σπάσει» τελικώς το φράγμα των «κιτρινόμαυρων» σκοράροντας με τον Τόμας για το 1-0. Ο Μορόν έκανε το λάθος, ο Ζίβκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε πάσαρε στον Ισπανό και εκείνος με ένα εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Κουέστα για ένα «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.

Ο Άρης που είχε «κλειστεί» στα καρέ του έκανε την πρώτη τελική του στο ματς στο 41ο λεπτό. Ο Σαβέριο έφτασε σε θέση βολής, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Η ισοφάριση του Άρη και το τέρμα του Τάισον για την Κούπα

Με το καλημέρα του δεύτερου μέρους, ο Άρης βρήκε δίχτυα με μια αδιανόητη γκολάρα. Ο Μορόν μετά από σέντρα του Οντουμπάτζο, έκανε απευθείας το σουτ, διαμορφώνοντας το 1-1 με έναν φοβερό τρόπο στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο τα χαμόγελα στον Άρη κράτησαν για λίγο, αφού λίγο μετά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει ξανά μπροστά στο σκορ με τον Τάισον να σκοράρει, μετά από μιας φοβερή ομαδική επίθεση των παικτών του Λουτσέσκου.

Ο Κωνσταντέλιας «έκρυψε» την μπάλα βρήκε τον Τόμας εκπληκτικά εκείνος πάσαρε στον Τάισον με τον Βραζιλιάνο να «εκτελεί» για το 2-1 στο 62′ με φοβερό σουτ. Στο 82ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, μιας και ο Μιχαηλίδης αντίκρυσε από τον Ισραηλινό διαιτητή την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με έναν παίκτη λιγότερο στα κρίσιμα τελευταία λεπτά του ματς. Στο 90+5 ο διαιτητής σφύριξε την λήξη και οι «ασπρόμαυροι» ξέσπασαν σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Οι ενδεκάδες:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάντζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (86’ Φερράρι), Βερστράτε (66’ Μανού Γκαρθία), Ζουλ (86΄Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (86’ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ: (Ράζβαν Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Σαμάτα).

Ευαγγελία Φάκα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό