16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Ράφα Σοάρες, ένας «Δράκος» με όνειρα για τίτλους κι Ευρώπη (s+photos)

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» έκλεισε τον Ράφα Σοάρες για τρία χρόνια και στο πρόσωπό του ελπίζει ότι θα βρει τον ιδανικό αριστερό μπακ μετά τον Γιαννούλη.

Ο ΠΑΟΚ μετά τους Κουαλιάτα, Νάσμπεργκ έχει κλείσει και τον Ράφα Σοάρες.

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ έχει συμφωνήσει για τρία χρόνια με ετήσιες αποδοχές 500.000 ευρώ. Για τον ΠΑΟΚ ο 27χρονος παίκτης είναι ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει και να βρει τον ιδανικό παίκτη στη θέση μετά την πώληση του Δημήτρη Γιαννούλη στη Νόριτς.

Μετά τον Κατερινιώτη μπακ, ο ΠΑΟΚ έφερε δανεικό τον Μπάμπα Ραχμάν και τη σεζόν που πέρασε επίσης με τη μορφή δανεισμού τον Σίντκλεϊ. Αυτή τη φορά ο Ζοσέ Μπότο φέρνει τον Σοάρες για να έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα και εναλλακτική θα είναι ο 36χρονος πλέον Βιεϊρίνια κι εκτός απροόπτου και ο νεαρός Τσαούσης.

Ένας παίκτης, ο οποίος ακούστηκε για τον Ολυμπιακό και την Κορίνθιανς, αλλά καταλήγει στον ΠΑΟΚ. Μένει ελεύθερος από τη Γκιμαράες, δεν χρειάζεται αγορά, ψημένος κι εκτός της πατρίδας του, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, όπου είχε 72 συμμετοχές και προϊόν της Ακαδημίας της Πόρτο. Δεν κατάφερε, όμως, να παίξει στην πρώτη ομάδα των «Δράκων» ούτε και στην Εθνική Ανδρών.

Είναι πλέον στην ηλικία των 27 ετών. Την πιο ώριμη και καλύτερη για έναν ποδοσφαιριστή. Ο ταλαντούχος μπακ γεννήθηκε στις 9 Μαϊου 1995 στο προάστιο του Οπόρτο, το Μάρκο ντε Καβανέσες και αναζητεί και ο ίδιος μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη και να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό είναι το στοιχείο που του έχει λείψει. Οι τίτλοι.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, επίσης δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Μετράει επτά παιχνίδια, αλλά τα έξι είναι για προκριματικά του Europa League με Γκιμαράες (4) και Ρίο Άβε (2), ενώ μόλις ένα είναι για τους ομίλους της διοργάνωσης με τη Γκιμαράες.

Το ντεμπούτο

Ο Σοάρες με ύψος 1,77 είναι αριστερό μπακ με επιθετικές αρετές. Γι’ αυτό μπορεί να παίξει και χαφ αν χρειαστεί. Αποτελεί, ένα προϊόν της Πόρτο. Εντάχθηκε στην Ακαδημία της το 2005, μόλις δέκα ετών, από την τοπική Αλπεντοράντα, στην οποία ξεκίνησε να παίξει ποδόσφαιρο. Στις 21/8/13 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Με τη δεύτερη ομάδα έπαιξε αλλαγή στο 79’ στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Πορτιμονένσε. Τον Γενάρη του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2017, ο Σοάτες έπαιξε δανεικός στην Κοϊμπρα και στη Ρίο Άβε.

Στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας έπαιξε για πρώτη φορά στις 22/1/16 στην ήττα της Κοϊμπρα 2-1 εκτός έδρας από τη Σετούμπαλ. Όσο για το πρώτο γκολ επιτεύχθηκε σε μία ήττα από τη Σπόρτινγκ με 3-2. Σε μισή σεζόν με την Κοϊμπα (Γενάρη 2016-Μάιο 2016) είχε 15 ματς, 1 γκολ και 5 ασίστ.

Την επόμενη περίοδο ήταν εκπληκτικός με τη Ρίο Άβε και μέτρησε 38 ματς, 3 γκολ και 5 ασίστ.

Η Φούλαμ

Στις 22/8/17 κι ενώ πλέον προπονητής στην πρώτη ομάδα της Πόρτο ήταν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στη Φούλαμ. Στη Τσάμπιονσιπ, όμως, δεν μπόρεσε να σταθεί. Στις 31/10/17 έκανε ντεμπούτοως αλλαγή στην εντός έδρας ήττα 2-0 από τη Μπρίστολ. Συνολικά με την πρώτη ομάδα των Λονδρέζων έπαιξε σε μόλις 4 αγώνες. Χωρίς γκολ κι ασίστ.

Ισπανία κι επιστροφή στη Πορτογαλία

 Ο δανεισμός στη Φούλαμ τερματίστηκε στις 31/1/18 και την ίδια μέρα πήγε δανεικός στην Πορτιμονένσε, όπου είχε σε 11 ματς 2 ασίστ. Στις 6/7/18 κατέληξε στην Βιρότια Γκιμαράες.  Σε 1,5 χρόνο είχε 48 αγώνες και 6 ασίστ. Τον Γενάρη του 2020 μετακόμισε στη La Liga για την Εϊμπάρ. Σε 1,5 χρόνο κι εκεί μέτρησε 28 ματς και 1 ασίστ και εξαιτίας του υποβιβασμού της γύρισε στη Γκιμαράες. Τη σεζόν που πέρασε ήταν αναντικατάστατος. Σε 34 συμμετοχές είχε 2 γκολ και 8 ασίστ.

Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μπακ με επιθετικές αρετές, αφού πλην της Φούλαμ δεν του λείπουν οι ασίστ. Ισορροπημένος στα ανασταλτικά και δημιουργικά καθήκοντα και ικανός στις εκτελέσεις στατικών φάσεων. Κοστίζει στον ΠΑΟΚ λογικά χρήματα και φυσικά αν δικαιώσει τις προσδοκίες θα είναι μία value for money μεταγραφή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό