23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Παντελιάδης: Επικροτώ την κίνηση Σκλαβενίτη για πενθήμερο. Τι ισχύει με τους δικούς μας εργαζομένους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως θετική εξέλιξη καταγράφεται από τον Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον πρόεδρο της ΕΣΕ – (Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας) αλλά και του ομίλου Metro (Cash & Carry Metro και σούπερ μάρκετ My Market) η κίνηση της Σκλαβενίτης να προχωρήσει στην κατάργηση της εξαήμερης εργασίας για τους εργαζομένους του. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο LinkedIn το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώνει: 

“Επικροτώ την κίνηση του Σκλαβενίτη. Η υποχρεωτική εξαήμερη εργασία είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στον κλάδο μας και η κατάργησή της είναι δείγμα προόδου. Η ευημερία των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε εταιρείας του κλάδου και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας συμβάλλουν σ’ αυτήν.

Κατανοώ ότι με την έλλειψη υποψήφιων για εργασία που αντιμετωπίζουμε, το εξαήμερο δίνει κάποια λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων. Αποτελεί προφανώς μια λύση ανάγκης. Οι αποφάσεις που παίρνουμε για τους εργαζόμενούς μας είναι καλό να έχουν τη συναίνεσή τους, να παίρνονται μαζί με αυτούς και όχι για αυτούς”.

Τι έγινε με τους εργαζόμενους στον Βερόπουλο

“Όταν πριν από 8 χρόνια αγοράσαμε το Βερόπουλο μετατρέψαμε όλες τις συμβάσεις του από 6ήμερο σε 5ήμερο. Σήμερα διατηρούμε την πενθήμερη εργασία παντού και δίνουμε σημαντική πρόσθετη αμοιβή στους εργαζόμενούς μας, των καταστημάτων με ιδιαίτερα έντονη τουριστική κίνηση, που στην καλοκαιρινή περίοδο χρειάζεται να εργαστούν και 6η μέρα”, καταλήγει ο κ. Παντελιάδης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό