22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς στις 18/09/2024: Αλλαγές, Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τα Ζώδια

Ειδήσεις Ελλάδα

Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς στις 18/09/2024: Αλλαγές, Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τα Ζώδια

 

Τον χορό των φθινοπωρινών Εκλείψεων θα ανοίξει, η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στους Ιχθύς. Μια Έκλειψη, όπου το όνειρο, η επιθυμία και το συναίσθημα θα συναντηθούν και θα συγκρουστούν με την πρακτικότητα και την οργάνωση. Η ιδιαιτερότητα αυτής της Έκλειψης , είναι ότι, εγκαινιάζει των κύκλο των Εκλείψεων που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στον άξονα Παρθένου – Ιχθύ.

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές στο παρελθόν, οι Εκλείψεις, δεν είναι τίποτε άλλο από πού σημαντικούς δείκτες αλλαγών για την ζωή μας, και τα αποτελέσματα τους, τις περισσότερες φορές, εκτός από την συναισθηματική πίεση που μπορεί να αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια τους, τα βλέπουμε σε βάθος χρόνου.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου – Έκλειψη Σελήνης, θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από την Φθινοπωρινή  Ισημερία, στις 18/09 στην 25ο 40’ των Ιχθύων στις 05:34 π.μ.. Ο Ιχθύς είναι ένα ζώδιο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το όραμα, την θεραπεία, την θυσία για τους άλλους, την αγάπη στα θεία, την έμπνευση, την μετουσίωση, αλλά και την απόσυρση, το παρασκήνιο και την κρυφή ζωή,  θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του Μεταβλητού  Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς) που έχουν γεννηθεί στα μέσα του 3ου δεκαημέρου, καθώς και όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτή τη μοίρα. Ο Ωροσκόπος του χάρτη της Πανσελήνου, για την Αθήνα,  είναι στην 05ο 31’ της Παρθένου,  κάνοντας ακόμα πιο έντονη την επιρροή της σε όλους τους εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά  αυτής της Πανσελήνου – Έκλειψης Σελήνης, που την κάνουν τόσο σημαντική, ιδιαίτερα για τις προσωπικές μας σχέσεις?

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης του Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί στον άξονα της Ύπαρξης  (1ο – 7ο),  θα είναι η αφορμή για να αλλάξουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στις προσωπικές μας και θα μας ωθήσει να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα μέσα από αυτές. Η καθοριστική συμμετοχή  του ανάδρομου Ποσειδώνα σε όψη συνόδου με την Σελήνη, θα μας ωθήσουν να  αφήσουμε πίσω μας τους φόβους, που μπορεί να είχαμε στο παρελθόν και την αναβλητικότητα μας και να δώσουμε σχήμα και μορφή στα όνειρα που έχουμε για τις προσωπικές μας σχέσεις και τις συνεργασίες μας. Άλλωστε οι θετικές όψεις εξάγωνου που σχηματίζει η όψη συνόδου Σελήνης – ανάδρομου Ποσειδώνα, τόσο με τον ανάδρομο Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου, όσο και με τον ανάδρομο Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω, ευνοεί τις αλλαγές στην ζωή μας, και μας δίνουν την δύναμη για να τις υλοποιήσουμε.

Από την μια πλευρά η όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Δίας από τους Διδύμους με την Έκλειψη μπορεί να μας κάνει υπερβολικά αισιόδοξους, ωστόσο, η όψη αντίθεσης που σχηματίζει ο Ερμής από το ζώδιο της Παρθένου με τον ανάδρομο Κρόνο από τους Ιχθύς, απαιτεί να είμαστε προσεχτικοί, συνεπείς και έτοιμοι να δουλέψουμε μεθοδικά και να την υλοποίηση των στόχων μας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα μας φέρει απέναντι με τα λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν στις σχέσεις μας, και θα απαιτήσει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας με σοβαρότητα.

Αυτό θα το καταλάβουν ακόμα περισσότερο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καθώς στον συγκεκριμένο άξονα και σε αυτές τις μοίρες είχαν πραγματοποιηθεί οι Εκλείψεις το 2006-2007, και θα τους φέρει αντιμέτωπους με λάθη, αλλά και με αποφάσεις που έπρεπε να πάρουν και δεν πήραν.

Από την άλλη πλευρά η τυχερή όψη τριγώνου της Αφροδίτης από το ζώδιο του Ζυγού με τον Δία από τους Διδύμους , ανοίγει τον δρόμο για τυχερές γνωριμίες, όχι μόνο στον έρωτα αλλά και για την επαγγελματική μας πορεία.

Αυτό όμως θα γίνει με επιτυχία, μόνον όταν αποφασίσουμε να κλείσουμε οριστικά, με την βοήθεια της όψης τετραγώνου Αφροδίτης – ανάδρομου Πλούτωνα, την πόρτα στο παρελθόν, στις σχέσεις που ήταν τοξικές και κρατάγαμε από συνήθεια.

Ενώ η όψη αντίθεσης που σχηματίζει ο Άρης από το ζώδιο του Καρκίνου με την Δήμητρα από τον Αιγόκερω, είναι πιθανό να μας κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς στον έρωτα, ή να μας αποκαλύψει, ποια πρόσωπα από το φιλικό μας περιβάλλον δεν ήταν οι φίλοι που νομίζαμε.

Επίσης, αυτές τις ημέρες, και μια άλλη ομάδα ζωδίων, θα έχουν σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές στην ζωή τους, και αυτή είναι η ομάδα του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), και συγκεκριμένα αυτοί που έχουν γεννηθεί στα μέσα του 1ου δεκαημέρου, καθώς η όψη τετραγώνου που σχηματίζει αυτές τις ημέρες ο Άρης με τους Δεσμούς, ενεργοποιεί την Έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιήθηκε στις 25/03/2024.

Αστρικά, η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην 01ο 28’ των Ιχθύων, και θα επηρεάσει τους εκπροσώπους του Μεταβλητού  Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς ) που έχουν γεννηθεί στις αρχές του 1ου δεκαημέρου. Ενώ ο Αστρικός Ωροσκόπος της για την Αθήνα είναι στην 11ο 18’ του Λέοντα.

Στη σύνθεση των 2 αυτών χαρτών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η όψη τετραγώνου του Αστρικού Άρη με τον τροπικό ανάδρομο Κρόνο, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει όχι μόνο αρκετές συγκρούσεις στις σχέσεις των εκπροσώπων του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς) καθώς θα βγάλει στην επιφάνεια μια ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ενώ η όψη αντίθεσης που σχηματίζει η Αστρική Αφροδίτη με την όψη συνόδου Σελήνης – ανάδρομου Ποσειδώνα, είναι πιθανό να μας παρασύρει σε αυταπάτες, εξιδανικεύσεις και απιστίες στις προσωπικές μας σχέσεις. Και επειδή η Αφροδίτη είναι ένας σημαντικός οικονομικός δείκτης, καλό θα ήτα, αυτές τις ημέρες  να προσέχουμε και τις οικονομικές μας συναλλαγές.

Το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου – Έκλειψης Σελήνης είναι, μην φοβάσαι να κυνηγήσεις τα όνειρα σου, και να ζήσεις την ζωή που εσύ ονειρεύεσαι, με την προϋπόθεση ότι δεν θα φοβηθείς να αναλάβεις και την ευθύνη.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς στον άξονα:

ΚΡΙΟΥ- ΖΥΓΟΥ

Η δουλειά σας, η υγεία σας, αλλά και η προετοιμασία των επόμενων επαγγελματικών σας στόχων είναι οι προτεραιότητες που  βάζετε αυτή τη στιγμή, τόσο εσείς οι Κριοί όσο και οι Ζυγοί. Στη δουλειά σας θα πρέπει να κινηθείτε μεθοδικά και ιδιαίτερα προσεχτικά, κρατώντας τα χαρτιά σας κλειστά, και να μην φοβηθείτε να οραματιστείτε το επαγγελματικό σας μέλλον, οργανώνοντας με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις σας. Εάν κάτι πρέπει να προσέχετε είναι το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω σας. Επίσης, αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδανική για να ασχοληθείτε με την υγεία και την διατροφή σας, και να μην επιτρέπεται στον άγχος να σας καταβάλει, καθώς δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Σε προσωπικό επίπεδο, οι σχέσεις που θα προκύψουν αυτή τη χρονική περίοδο θα πρέπει να μείνουν προστατευμένες από τα αδιάκριτα μάτια, ενώ η συμβουλή μας είναι, να μην αποκαλύπτεται πολλές λεπτομέρειες για την προσωπική σας ζωή, ιδιαίτερα σε ορισμένα άτομα από το φιλικό σας περιβάλλον, γιατί αντί για φίλοι μπορεί να αποκαλυφθούν ότι είναι κρυφοί εχθροί.

ΤΑΥΡΟΥ- ΣΚΟΡΠΙΟΥ

Ο έρωτας, η δημιουργία αλλά και ο κοινωνικός σας κύκλος θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο αυτή τη χρονική περίοδο. Τόσο εσείς οι Ταύροι όσο και οι Σκορπιοί, έχετε ανάγκη να ζήσετε έναν ονειρικό έρωτα, ο οποίος θα σας απογειώσει και σας κάνει να νιώσετε πιο χαρούμενοι και δημιουργικοί, δίνοντας σας φτερά. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ξαφνικά, αρκεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί μπορεί να είναι δίπλα σας, ο φίλος σας ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο από τον κοινωνικό σας κύκλο, και δεν είχατε προσέξει τα μηνύματα που σας έστελνε. Εάν δεν θέλετε να επαναλάβετε τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν στην προσωπική σας ζωή και να μάθετε να είστε πιο ανοιχτοί και τολμηροί.

ΔΙΔΥΜΩΝ – ΤΟΞΟΤΗ

Ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω σας βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, τόσο εσείς οι Δίδυμοι όσο και εσείς οι Τοξότες. Τα όνειρα σας για την επαγγελματική σας καταξίωση , και οι ευκαιρίες που έχετε αυτή τη στιγμή για να τα πραγματοποιήσετε, μπορεί να είναι πολλές, ωστόσο αισθάνεστε ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς υπάρχουν αρκετά εξωτερικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε. Ορισμένα από αυτά πιθανόν να προέρχονται από την οικογένεια σας, ή από τον ίδιο σας τον εαυτό, εξαιτίας της ανασφάλειας σας. Η ζωή όμως αγαπάει τους τολμηρούς, αλλά και αυτούς που το πείσμα και η επιμονή τους μπορούν να γίνουν τα δυνατά τους όπλα. Κυρίως όμως, μην απογοητεύεστε, γιατί οι ευκαιρίες θα εξακολουθούν να σας χτυπούν την πόρτα, και να θυμάστε πως αν κάτι δεν γίνεται με τον τρόπο που εσείς θέλετε, είναι γιατί ήρθε η ώρα να τον αλλάξετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΥ – ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ

Ήρθε η στιγμή να τους ορίζοντες σας , και να δείτε το μέλλον με άλλα μάτια. Η Πανσέληνος -Έκλειψη Σελήνης του θα πραγματοποιηθεί στους Ιχθύς, θα αποτελέσει για εσάς την αφορμή να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους πνευματικούς, αφήνοντας πίσω την πεπατημένη και να ανακαλύψετε νέους φιλοσοφικούς δρόμους. Επίσης αρκετοί από εσάς είναι πιθανό να πάρετε την απόφαση και να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο σπουδών, ο οποίος θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την καθημερινότητα, αλλά την συμπεριφορά σας. Αφορμή μπορεί να είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή ένα άτομο που θα γνωρίσετε και το οποίο έχει διαφορετική φιλοσοφία ζωής από τη δική σας.

ΛΕΟΝΤΑ – ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Τον τρόπο που έχετε δομήσει τις αξίες σας, αλλά και τους φόβους και τις ανασφάλειες σας θα κληθείτε αυτή τη χρονική περίοδο να αντιμετωπίσετε. Τόσο εσείς οι Λέοντες όσο και οι Υδροχόοι, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την εύνοια της τύχης, και να προχωρήσετε σε οικονομικές συνεργασίες ή διακανονισμούς, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια σημαντική οικονομική ανάσα.  Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε του φόβους και τις ανασφάλειες σας, αφήνοντας στην άκρη τον εγωισμό και τις εμμονές σας , εάν θέλετε να τους ξεριζώσετε. Και να είστε σίγουροι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Το καλό νέο είναι ότι σας περιμένει ένας νέος έρωτας , ο οποίος μπορεί να αλλάξει την ζωή σας και να λειτουργήσει απελευθερωτικά, με την προϋπόθεση ότι θα του ανοίξετε την πόρτα.

ΠΑΡΘΕΝΟΥ- ΙΧΘΥ                                                                                                                                                

Τις διαπροσωπικές σας σχέσεις ήρθε η ώρα να μετασχηματίσετε. Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης του Σεπτεμβρίου, απαιτεί από εσάς να αφήσετε στην άκρη τους ενδοιασμούς , και να ζητήσετε, όχι μόνο από το Σύμπαν αλλά και από τον ίδιο σας τον εαυτό, την ποιότητα των σχέσεων που εσείς θέλετε, τόσο στην δουλειά σας, όσο και στην προσωπική σας ζωή. Ήρθε η στιγμή τα όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να είστε έτοιμοι να δουλέψετε σκληρά για αυτά, και να μην αφήσετε τις δυσκολίες ή τα εμπόδια που μπορεί να υπάρξουν στον δρόμο σας, από τους στόχους σας. Οι ευκαιρίες θα σας χτυπήσουν την πόρτα, και θα ανοίξουν τον δρόμο για ζήσετε μια όμορφη ζωή και μια επιτυχημένη συνεργασία. Πάντα με μια προϋπόθεση, ότι μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου, και δεν αφήνω τις υπερβολές να με παρασύρουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Πηνελόπη Παπουτσή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό