12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανιώνιος: Κόντρα στην πανίσχυρη Βάσας στα ημιτελικά του Euro Cup

Ειδήσεις Ελλάδα

Tην πανίσχυρη ουγγρική Βάσας θα αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος στα διπλά παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του Euro Cup.

Η Βάσας θα είναι η αντίπαλος του Πανιώνιου στο δρόμο για την πρόκριση στους τελικούς του Euro Cup στην υδατοσφαίριση ανδρών. Η ουγγρική ομάδα, μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, είναι η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, την 1η Μαρτίου, και η ρεβάνς στη Βουδαπέστη στις 22 Μαρτίου. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν οι ιταλικές Τεργέστη και Σαβόνα.

Η Βάσας αποτελεί ιστορικά μια παραδοσιακή δύναμη της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης. Δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1980, 1985), τρία Κύπελλα Κυπελλούχων (1986, 1995, 2002) και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (1985) και 18 πρωταθλήματα Ουγγαρίας συνθέτουν το πλούσιο παλμαρέ της, μιας ομάσδα που δείχνει να επιστρέφει στο προσκήνιο.

Πέρυσι τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, όπου στα πλέι-οφ κληρώθηκε με την Μπρέσια και αποκλείστηκε με δύο ήττες.

Συνεχίζοντας στο Euro Cup αντιμετώπισε διαδοχικά δύο ομάδες από τη Σερβία, ξεπερνώντας πολύ δύσκολα το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στους «16» (15-10 στη Βουδαπέστη, 7-11 στο Βελιγράδι), όμως στα προημιτελικά απέκλεισε τη Σάμπατς με δύο νίκες (10-4 εντός και 9-6 εκτός).

Προπονητής της Βάσας είναι ο Σέρβος Μπόμπαν Νίκιτς, με τεράστια καριέρα ως φουνταριστός και με τετραετή θητεία του στον Ολυμπιακό), Ολυμπιονίκης στο Ρίο, τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο ρόστερ υπάρχουν δύο συμπατριώτες του, ο τερματοφύλακας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς και ο αμυντικός Σάβα Ραντζέλοβιτς, αμφότεροι μέλη της εθνικής Σερβίας που έκανε κατέκτησε τον ολυμπιακό τίτλο σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο.

Στη Βάσας παίζουν επίσης ο πολύπειρος Μαυροβούνιος Ντράσκο Μπργκούλιαν, ο Ρώσος Ιβάν Ναγκάεφ, αλλά και οι διεθνείς Ούγγροι Τάμας Μέτσεεϊ, Μπάλαζ Ερντελι, Μπέντσε Μπάτορι, Τάμας Σελντμάγερ και Κρίστιαν Μπέντο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό